14-02-2017

Lanseringen av den nya DL-serien av premiumkompaktkameror ställs in

Nikon meddelade i dag att försäljningen av den efterlängtade DL-serien med premiumkompaktkameror, DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 och DL24-500 f/2.8-5.6, kommer att ställas in.

DL-serien skulle ursprungligen lanseras i juni 2016. När problem upptäcktes med den inbyggda kretsen för bildhantering sköts lanseringen av de tre kamerorna emellertid upp på obestämd tid.

Sedan dess har alla inblandade arbetat hårt för att utveckla produkter som våra kunder ska vara nöjda med. Det har dock beslutats att försäljningen av DL-serien kommer att ställas in till följd av en oro för att de inte kommer att bli lönsamma på grund av de ökade utvecklingskostnaderna, och på grund av den nedgång i den förväntade försäljningen som spås på grund av marknadens tillbakagång.

Vi vill vända oss till alla dem som påverkas av det här beslutet, särskilt de kunder som väntat så länga på att kamerorna skulle lanseras, återförsäljare och andra vars verksamhet kommer att påverkas, och uppriktigt be om ursäkt för de problem som beslutet kan komma att orsaka.