Nikon Imaging | Sverige | Europa

01-06-2017

Det vackra med rost

Nikon släpper en makrofotograferingsserie som visar upp den häpnadsväckande kontrasten mellan naturen och modernt förfall

Nikon släpper en makrofotograferingsserie som visar upp den häpnadsväckande kontrasten mellan naturen och modernt förfall

Amsterdam, Nederländerna, den 1 juni 2017 – En ny fotografiserie, släppt i dag av Nikon, visar upp den vackra kontrasten mellan den lummiga svenska skogen och rostande fordon på Kyrkö Mosse, en bilkyrkogård i närheten av Ryd i Småland.

Denna slående motsägelse har förevigats av makrofotografen Ghizzi Alberto Panizza, för att demonstrera möjligheterna med Nikons Micro NIKKOR-objektiv. Bilkyrkogården Kyrkö Mosse utgör en utmärkt bakgrund för bilderna. Alla de gamla bilarna, som härstammar från 1940-talet, försvinner ner i skogens sumpiga mark och uppslukas långsamt av moder jord.

Fotografiserien inkluderar bilder av eldhärjade bilsäten, missfärgade navkapslar nedsjunkna i torven och instrumentbrädor täckta av tjock, grön mossa.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Alberto tog bildserien med Nikon D500, Nikon D810 och följande Micro NIKKOR-objektiv:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Det här lätthanterliga kompaktobjektivet är konstruerat för att fånga även de minsta detaljerna och producerar fantastiska närbilder, men passar även utmärkt till porträtt och andra typer av fotografering. Med bländaren kan du välja ut motiv och skapa bilder med en behaglig bakgrundsoskärpa, och även producera skarpa bilder i svagt ljus.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Kompakt och lätt makroobjektiv i DX-format med högkvalitativ optik. Objektivets avbildningsskala på 1:1 skapar möjlighet för närbilder i naturlig storlek med extremt fina strukturer och detaljer.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED Objektivet är utrustat med Nikons system för vibrationsreducering av andra generationen (VR II), som möjliggör en flexibel handhållen fotografering. Det är också det perfekta verktyget vid fotografering på avstånd, t.ex. vid fotografering av djurliv.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Objektivet är både kompakt och mångsidigt. Användaren kan både fotografera landskap och genomföra makrofotografering. Nikons mest kompakta mikroobjektiv för både närbilder och allmänfotografering. Det har också ett inbyggt system för korrigering på nära håll (”Close Range Connection”, CRC), vilket ger mycket goda resultat på korta avstånd.

Alberto Ghizzi Panizza berättar om sin upplevelse: ”När du sysslar med makrofotografering letar du alltid efter intressanta färger och strukturer, så för mig var bilkyrkogården Kyrkö Mosse ett riktigt eldorado. Micro NIKKOR-objektivet gjorde att jag in i minsta detalj kunde fånga den 60 år långa kampen mellan de övergivna bilarna och moder jord, i hennes försök att återta skogen som en gång var hennes. De fyra objektiv jag använde under fotograferingen var mycket viktiga för att jag skulle kunna komma närmare händelsernas centrum och visa upp ”det vackra med rost” på ett sätt som det aldrig tidigare skådats.”

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Fotografer som inspireras av fotografiserien ”det vackra med rost” och som själva vill utforska sin talang inom makrofotografering kan dra nytta av cashback-erbjudandet för Micro NIKKOR-objektiv här.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR