18-11-2021

STORA KREATIVA MÖJLIGHETER. MED DET MINSTA OBJEKTIVET MED FAST BRÄNNVIDD I Z-SERIEN HITTILLS

Stockholm, Sverige, 18 november 2021: Idag lanserar Nikon det minsta och lättaste fullformatsobjektivet med fast brännvidd i Nikon Z-serien någonsin¹: NIKKOR Z 28mm f/2.8. Detta smidiga objektiv passar perfekt för vardagsfotografering. Det är brett men inte för brett, fantastiskt prisvärt och ser kanske litet ut, men det är kraftfullt och redo för allt från gatubilder till landskap och spontana porträtt.

Det här ljusstarka 28 mm-objektivet med fast brännvidd ger en vid bildvinkel som visar mer av motivet, och det minsta fokusavståndet på 0,19 m gör att användaren alltid är redo att ta dramatiska närbilder. Den breda Z-fattningen och den rundade bländaren på f/2,8 ger fantastiska resultat i svagt ljus och låter bildskapare sätta sitt motiv i fokus mot mjuk och naturlig bakgrundsbokeh.

Med NIKKOR Z 28mm f/2.8 är det dessutom enkelt att spela in riktigt snygga filmsekvenser. Brännvidden på 28 mm är en klassiker i filmvärlden, och med ett så lätt objektiv kan användaren välja att fotografera utan stativ eller med en upphängningsanordning.

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Ljusstarkt vidvinkelobjektiv på f/2,8: Brännvidden på 28 mm ger vidvinkelbilder med rika färger och kontrast.
Smidigt: Objektivt är ca 43 mm långt och väger ca 155 g. Det är tillräckligt litet för att ha kvar på kameran eller stoppa i jackfickan.
Snygg bokeh: Den breda Z-fattningen, den fasta bländaren på f/2,8 och den rundade bländaröppningen med sju lameller ger perfekt rundad och naturlig bokeh.
Utmärkta närbilder: Med ett minsta fokusavstånd på bara 0,19 m får användarna skarpt fokus på kort avstånd.
Snabbt, ljudlöst AF: Tack vare en ultratyst stegmotor och det extra ljuset som tas upp av Z-fattningen är fokuseringen snabb, exakt – och tyst.
Perfekt för film: Risken för svajig fokusering reduceras avsevärt så att fokus kan justeras utan att det påverkar bildvinkeln märkbart.
42 mm DX-beskärning: Erbjuder en bildvinkel på 42 när det används med en spegellös Nikon Z-kamera i DX-format.
Enkelt att använda: Den ljudlösa inställningsringen kan användas för att ställa in fokus, bländare, exponeringskompensation eller ISO.
Ordentligt skyddat: Tätat för skydd mot damm och vattendroppar.²

OM NIKON

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör och sportoptik – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.

¹ Bland NIKKOR Z-objektiv med fast brännvidd för spegellösa kameror med utbytbara objektiv som är tillgängliga 18 november 2021.
² Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer och under alla förhållanden.