28-10-2021

NIKON PRESENTERAR ETT HÖGPRESTERANDE OCH KOMPAKT ZOOMOBJEKTIV I S-SERIEN

Stockholm, Sverige, 28 oktober 2021: Idag presenterar Nikon sitt senaste zoomobjektiv, det mångsidiga NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Med en lätt konstruktion, avancerad optik och ett brett zoomområde är detta ett objektiv som kan användas i alla situationer. Från historisk arkitektur och livliga gatubilder till detaljerade porträtt och vidsträckta landskap – användarna kommer att kunna fånga alla vinklar utan att behöva byta objektiv.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S är ett högpresterande allroundobjektiv att ta med på resan. Med en fast maximal bländare på f/4 är det byggt för kontrollerad, kreativ fotografering med fantastiska detaljer i resultaten. Det är smidigt att använda och objektivets multifokuseringssystem ger oerhört snabb, exakt autofokus över hela zoomintervallet.

Genom kombinationen av hög prestanda och ett lätt och kompakt objektivhus är NIKKOR Z 24-120mm f/4 S ”resklart” för både stillbilder och filmer. Det erbjuder överlägsen filmprestanda och svajar inte eller växlar fokus när du zoomar, vilket ger en stadig inramning av motivet när du byter fokus under inspelningen. Om den som filmar förflyttar sig från inomhus- till utomhusmiljöer eller mellan mörkare och ljusare miljöer ger den stabila exponeringskontrollen en naturtrogen övergång mellan ljusförhållandena och ett vackert slutresultat.

Objektivets ARNEO- och nanokristallbeläggningar motverkar dessutom ghost-effekter och linsöverstrålning som orsakas av infallande ljus, oavsett vilket håll det kommer ifrån.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S är tätat för att skydda mot damm och droppar och det främre elementet är försett med Nikons fluorbeläggning som stöter bort smuts och gör det enkelt att torka av. 

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S – ett objektiv, oändliga möjligheter:

• Ett vidvinkel- till medeltelezoomobjektiv med överlägsen optik
• Enastående bilder över stort zoomintervall
• Konstant bländare på f/4 för mångsidig och flexibel fotografering
• Konsekvent zoom över film och stillbilder
• Ett kort minsta fokuseringsavstånd och maximal avbildningsskala på 0,39
• Flexibel brännvidd på 24–120 mm
• Överlägsen filmprestanda utan svajig fokusering
• Anpassningsbara reglage med en särskild funktionsknapp och inställningsring som användaren kan tilldela olika funktioner utifrån sina egna önskemål
• Lätt och kompakt objektivhus, vilket gör det enkelt att ta med sig
• Multifokuseringssystem med två AF-drivenheter för snabb och exakt autofokusering
• ARNEO- och nanokristallbeläggningar förhindrar ghost-effekter och linsöverstrålning
• Tätat för att skydda mot damm och droppar, inklusive Nikons fluorskikt som stöter bort smuts

Klockan 18:00 idag kommer en kort liveströmning att genomföras på Nikon Europes YouTube-kanal med ett samtal och en frågestund om lanseringen av Z 9.

Den 5 november kl. 13:00–21:00 har vi dessutom ett exklusivt virtuellt evenemang, #NikonDays, som firar Z-seriesystemet, inklusive Nikons mest avancerade flaggskeppskamera, Z 9.

Såväl entusiaster som professionella fotografer kan delta i evenemangen som genomförs på franska, engelska och tyska. Det kommer att bli Zoom-mästarkurser och rundabordssamtal med Nikons ledande fotografer inom vilda djur, sport, fordon, mode och bröllop från hela Europa. Dessutom blir det ingående presentationer av Z 9, Z-systemet och planerade objektiv.

Det kostar inget att delta. Fokus under den inspirerande och fullpackade dagen kommer att ligga på hur fotografer kan förverkliga sin kreativa potential i stillbilder och filmer, oavsett motiv.

Registrera dig här för att delta i evenemanget: https://nikondays.nikoneurope.com
För fullständigt schema, besök https://nikondays.nikoneurope.com

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.