13-10-2021

NIKON LANSERAR MÅNGSIDIGT DX-OBJEKTIV MED ZOOM I NIKKOR Z-FAMILJEN

Stockholm, Sverige, 13 oktober 2021: Nikon presenterar idag NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, ett objektiv med utmärkt bildkvalitet och mångsidighet för dem som fotograferar med vidvinkel, standard- eller telefotobrännvidder.

Det här avancerade DX-objektivet har överlägsen optik för fotografering både på avstånd och nära håll, vilket innebär att det kan användas i alla för alla slags foton – från vidsträckta landskap till detaljerade porträtt. 

Det här är ett perfekt objektiv för användare som går vidare från fotografering med smartphones eftersom det är lätt att använda och inte kräver någon skrymmande kameraväska. Det väger bara 315 gram och brännviddsintervallet på 18–140 mm ger den optimala balansen mellan låg vikt som gör det lätt att ta med och förmåga att fånga de vanligaste motivtyperna på resor.

Det inbyggda vibrationsreduceringssystemet eliminerar effekter av hand- eller kameraskakningar vilket gör att användarna kan fotografera med upp till fem steg långsammare slutartider. Det ger skarpa och klara bilder, även i situationer med svagt ljus, oavsett om det gäller stämningsfulla inomhusbilder eller stadsmiljöer på natten.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR ger också skarpa och jämna filminspelningar, vilket gör det än mer mångsidigt. Autofokusen är snabb och fungerar utmärkt med ögonavkännande AF i Z-kameran, så att fokus hålls precis där det behövs. Resultatet är vackra bilder från resor och äventyr.

DX-linsen är vädertålig och effektivt tätad mot damm och vattendroppar, vilket innebär att den kan användas i de flesta miljöer.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – perfekt att ta med på resan:

• Ett mångsidigt zoomobjektiv i DX-format med överlägsen optik
• Kompakt och lätt objektivhus, perfekt när du reser
• Kraftfullt zoomobjektiv på 7,8x tar dig närmare motivet än någonsin tidigare
• Fantastiskt minsta fokusavstånd på 0,20 m vid stora brännvidder
• Vibrationsreducering gör det möjligt att fotografera med slutartider som är upp till fem steg längre utan kameraskakningar.
• Elektromagnetisk bländaröppningsmekanism använder signaler från kameran för ännu mer exakt bländarkontroll och konsekvent stabil exponeringskontroll
• Perfekt för film och stillbilder, med lättanvända kontroller
• Tätat för att skydda mot damm och droppar

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.