09-06-2022

FÖR ALLA SLAGS ÄVENTYR. NIKON PRESENTERAR TVÅ NYA PROSTAFF-KIKARE.

Stockholm, Sverige, 9 juni 2022: Nikon presenterar idag två nya kikarmodeller i PROSTAFF-familjen: PROSTAFF P7 och PROSTAFF P3. Båda modellerna är perfekt avpassade för en mängd olika hobbyer, inklusive fågelskådning och viltobservationer. Med PROSTAFF P7 får användarna utmärkt upplösning och ett synfält med hög kontrast. Den mindre PROSTAFF P3 är lika attraktiv och robust som sina större syskon, och den är fantastiskt lättanvänd, vilket gör den till det perfekta valet för nybörjare.

Kikaren PROSTAFF P7 bygger på sin föregångares (PROSTAFF 7S) utmärkta rykte. Den erbjuder optiska prestanda långt över förväntningarna för den här prisklassen. Användarna får en fantastiskt klar och skarp bild till och med i svagt ljus. PROSTAFF P7 har också ett låsbart dioptersystem så att användarna kan finjustera fokus på ett tillförlitligt sätt.

Kikaren PROSTAFF P3 ersätter den väl ansedda PROSTAFF 3S och erbjuder användaren en funktionell introduktion till kvalitetsoptik. PROSTAFF P3 har flerskiktsbeläggning på linserna och en högreflekterande beläggning av silverlegering på prismats spegelytor för en fantastisk, ljus bild som kan avnjutas av alla.

Användare av båda modellerna får en kompakt konstruktion och ett brett skenbart synfält så att det blir enkelt att hitta och följa motiv som rör sig snabbt eller oberäkneligt. Båda modellerna är vattentäta och redo för äventyr.

Adam Randall, produktchef, Nikon Europe säger: ”Vi tycker det är jättespännande att kunna erbjuda två nya PROSTAFF-modeller, en för erfarna fritidsanvändare och en för nybörjare som använder en kikare för första gången. Båda modellerna är kompakta, lätta och robusta – de kan enkelt packas i en väska eller bäras runt nacken utan att man behöver oroa sig. Dessutom innebär urvalet med fyra storlekar per modell att det är enkelt för var och en att hitta den perfekta förstoringsgraden och linsdiametern för sina behov.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: PROSTAFF P7

Högpresterande hobbykikare: optisk kvalitetsdesign med flerskiktsbeläggning på alla linser och prismor för ljusare bild. Takkantsprismor med faskorrigeringsbeläggning garanterar utmärkt upplösning även i svagt ljus.
Välj den perfekta storleken för dig: finns i storlekarna 8x42, 10x42, 8x30 och 10x30.
Brett skenbart synfält: Kikaren PROSTAFF P7 8x30 erbjuder ett extremt brett skenbart synfält på 62,6°, medan PROSTAFF P7 10x42 erbjuder ett ännu bredare skenbart synfält på 62,9°.
Perfekt fokus: Med dioptrijusteringen på det högra objektivhuset kan du kalibrera fokus efter skillnader i ögonens synskärpa. När du har ställt in dioptrin kan du låsa justeringen för att förhindra att du ändrar den oavsiktligt.
Superrobust: Vattentät (ner till 1 m i upp till 10 minuter) och imfri så att du har klar sikt oavsett väder. Gummiförstärkning skyddar kikaren mot stötar och slag.  
Extremt bekväm: Okularet i varje PROSTAFF P7-modell har ett stort pupillavstånd (15 mm eller mer) vilket innebär att de här kikarna är perfekta för glasögonanvändare. Tack vare de vrid- och skjutbara ögonmusslorna av gummi med fasta klicklägen är det
lätt att ställa in korrekt betraktningsläge om du inte använder glasögon.
Lätt att rengöra: Tack vare den olje- och vattenavvisande beläggningen på objektivlinsen och okularen går det lätt att torka bort fukt, fingeravtryck och fläckar.

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: PROSTAFF P3

Instegskikare för hobbyanvändare: Linserna har flerskiktsbeläggning för ljusare bild och prismornas spegelytor har en högreflekterande beläggning av silverlegering.
Välj den perfekta storleken för dig: finns i storlekarna 8x42, 10x42, 8x30 och 10x30.
Brett skenbart synfält: PROSTAFF P3 8x30 erbjuder ett extremt brett skenbart synfält på 62,6°, medan PROSTAFF P3 10x42 erbjuder ett ännu bredare skenbart synfält på 62,9°.
Superrobust: Vattentät (ner till 1 m i upp till 10 minuter) och imfri så att du har klar sikt oavsett väder. Gummiförstärkning skyddar kikaren mot stötar och slag.  
Extremt bekväm: Okularet i varje PROSTAFF P3-modell har ett stort pupillavstånd (15 mm eller mer) vilket innebär att de här kikarna är perfekta för glasögonanvändare. Tack vare de vrid- och skjutbara ögonmusslorna av gummi med fasta klicklägen är det lätt att ställa in korrekt betraktningsläge om du inte använder glasögon.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optiska prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som en betrodd visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom sin engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.