11-02-2022

VARNING AVSEENDE FALSKA MEJL SOM IMITERAR NIKONS PRESSAVDELNING

Det har kommit till vår kännedom att personer som utger sig för att representera Nikon kontaktar YouTube- och Facebook-kanalägare via e-post.

Dessa bedragarmejl är ofta märkta med Nikons namn och/eller hänvisar till Nikons PR-avdelning. I dessa mejl begär avsändaren att mottagaren producerar en film med en Nikon-kamera. Alternativt erbjuds sponsringsmöjligheter.

Dessa mejl har ingen anknytning till Nikon eller några medlemmar i Nikon Group.

Med tanke på att dessa incidenter förekommer allt oftare vill Nikon öka medvetenheten om att tredje parter, som hävdar att de representerar Nikon, kan försöka få tag i personlig eller ekonomisk information och dra nytta av den för egen ekonomisk vinning.

Obs! Officiell korrespondens avseende befintliga eller potentiella samarbeten skickas endast från en officiell e-postadress för Nikon som slutar med @nikon.com

Alternativt kan du också bli kontaktad av en av våra byråpartner. För att verifiera att dessa är officiella föreslår vi att du söker efter dem online för att kontrollera följande:

• Tecken på att de är legitima
  – Webbsidan är skyddad, vilket man kan se genom att titta på webbadressfältet (URL) för att se om det finns ett ”s” i adressen – adressen ska inledas med ”https://” – eller om det finns en låssymbol i webbadressfältet
  – Det finns kontaktuppgifter eller officiell distributörsinformation
  – Det finns en integritetspolicy – som en begäran om att acceptera cookies/detaljer om hur dina data används
  – Information om deras arbete med Nikon – en logotyp eller en fallstudie

• Tecken som tyder på att de är bedrägliga
  - Om något av det som anges ovan saknas
  - Dålig stavning och grammatik (inklusive i domännamnet)
  - Trasiga länkar (eller inga ytterligare länkar) till andra sidor på webbplatsen

Om du är osäker ska du inte svara, klicka på någon länk eller lämna ut någon information utan att vara säker på att webbplatsen är legitim.

Kontakta istället din lokala Nikon PR-representant för att verifiera meddelandet – kontaktuppgifter finns på sidan ”Pressförfrågningar” på Nikons webbplats. Du kan även kontakta Nikon via våra plattformar på sociala medier – våra verifierade kanaler är märkta med en blå bock.