06-04-2022

NIKON SLÄPPER DET OTROLIGT SMIDIGA OBJEKTIVET NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Stockholm, Sverige, 6 april 2022: Idag lanserar Nikon ett otroligt smidigt superteleobjektiv med fast brännvidd i fullformat: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Fåglar, vilda djur, flygplan, motorsport och vintersport – med detta robusta men anmärkningsvärt lätta objektiv i S-serien kan du fånga dynamiken i avlägsna motiv med fantastisk skärpa. Användarna kan till och med följa motiv som rör sig oberäkneligt med ett flyt som tidigare aldrig skådats vid 800 mm – och med stabil fotografering utan stativ kan de släppa loss kreativiteten på allvar.

Från jagande örnar till snabba flygplansuppvisningar – med det här objektivets fantastiska upplösningskapacitet kan du återge även de minsta detaljerna i svårfångade motiv. Bildkvaliteten är knivskarp, oavsett om du tar stillbilder eller filmar, och AF-prestandan är exceptionellt snabb, jämn och pålitlig. Optisk VR i objektivet ger stabila bilder, och synkroniserad VR tillåter upp till 5,5 kompenseringsstopp när objektivet kombineras med Z 9. Dessutom har detta superteleobjektiv stöd för användning av Z-telekonvertrar, som kan utöka räckvidden till 1 120 mm eller 1 600 mm.

Genom den balanserade lättviktsdesignen som möjliggörs av Z-fattningen och ett Phase Fresnel-linselement (PF) är det lätt att använda NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S utan stativ. Det här objektivet för spegellösa kameror är cirka 2,3 kg lättare och 16 % kortare än motsvarigheten med F-fattning, och tyngdpunkten är närmare kamerahuset, vilket gör det lättare att panorera och stoppa smidigt. Användaren kan anpassa reglagen, och både objektivet och kameran drar nytta av det avancerade väderskyddet.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe, säger: ”Det här nya 800 mm-objektivet innebär spännande nya möjligheter för fotografer. Nu är det inte länge stativet som styr vilken bild du kan ta med ett långt objektiv. Detta nya superteleobjektiv har en kraftigt reducerad storlek och vikt som ger en smidighet som tidigare var omöjlig: du får fler chanser att lyckas med svåra bilder och kan fånga perspektiv som tidigare låg utom räckhåll.”

 

 

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Professionellt superteleobjektiv: 800 mm brännvidd. Smidig lättviktskonstruktion och balanserad hantering.
Knivskarp skärpa: Ett specialformat Phase Fresnel-linselement (PF) med unik placering och nanokristallbeläggning minimerar ghost-effekter och linsöverstrålning avsevärt. ED- och SR-glas motverkar kromatisk aberration från mitten ända ut till bildens kant.
Snabb och tyst fokusering: Autofokusen är snabb, exakt och oerhört tyst. Följningen är smidig oavsett om du fotograferar racerbilar som kör i rasande fart eller vilda djur långt bort.
Kraftfull vibrationsreducering: Optisk VR i objektivet ger stabila bilder. Synkroniserad VR tillåter upp till 5,5 kompenseringsstopp när objektivet kombineras med Z 9.
Anpassningsbara reglage: Du kan tilldela funktioner till de behändigt placerade L-Fn-knapparna och den ljudlösa inställningsringen. Använd minnesinställningsknappen för att spara fokusavstånd.¹
Avancerat väderskydd: Tätningen runt alla rörliga delar håller damm och fukt borta, och en gummipackning på objektivfästet skyddar både objektivet och kameran.²
Kompatibel med telekonverter: Räckvidden kan utökas till 1 120 mm med en Z-TELEKONVERTER TC-1.4x eller till 1 600 mm med en Z-TELEKONVERTER TC-2.0x.
Inbyggt filterfack: Det är lätt att sätta i filter, vilket ger dig ännu bättre kontroll i situationer med svåra ljusförhållanden.
Praktiskt motljusskydd: Det medföljande motljusskyddet HB-104 har ett skjutbart frigöringsreglage som gör att skyddet kan tas bort med en hand.

¹ Minnesinställningsknappen kan aktiveras efter en firmwareuppdatering.
² Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer eller under alla förhållanden.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sportoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.