17-02-2022

Nikon släpper version 1.1.0 av fjärrfotograferingssystemet NX Field för proffsfotografer och byråer

Stockholm, Sverige, 17 februari 2022: Nikon är glada över att meddela att version 1.1.0 av NX Field, ett fjärrfotograferingssystem för proffsfotografer och nyhets- och sportbyråer, har släppts idag. I och med denna uppdatering stöds nu de spegellösa kamerorna Z 7II, Z 6II, Z 7 och Z 6 i fullformat (Nikon FX-format)*. Stöd för Z 9 kommer att läggas till i en kommande firmwareuppdatering.

Genom stödet för spegellösa kameror i version 1.1.0 är det nu möjligt att fjärrstyra den unika ljudlösa fotograferingsfunktionen hos de spegellösa kamerorna. Detta gör att fjärrkameror kan användas även på platser och i situationer där tystnad krävs, som i konserthus och under schacktävlingar. I version 1.1.0 finns även stöd för ansiktsavkännande och ögonavkännande AF, vilket finns i Nikons spegellösa kameror och som ger mer tillförlitlig fokus på motivets ansikte och ögon vid fjärrfotografering. Dessutom gör fokuspunkterna, som är placerade över ett brett område i bilden, det enkelt att fokusera på motiv som befinner sig i utkanten av bilden, vilket ger större frihet bildens komposition.

Vidare finns det stöd för intervalltimerfotografering i NX Field version 1.1.0, både för digitala SLR-kameror och spegellösa kameror. Genom att ange fotograferingsintervallet och antal bilder på fjärrkameran blir det möjligt att fotografera automatiskt, även på avstånd.

Nikon fortsätter att uppdatera NX Field för att stödja proffsfotografer som arbetar i frontlinjen med att rapportera kring, och fånga avgörande ögonblick.

* Trådlösa sändare av typen WT-7 måste anslutas till kamerorna för att det ska gå att använda Nikon Field-systemet.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.