14-12-2021

SKAPA FRITT MED NYA NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Stockholm, Sverige, 14 december 2021: Idag introducerar Nikon ett nytt zoomobjektiv i fullformat i Nikon Z-familjen. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 har ett mångsidigt zoomintervall från vidvinkel till telefoto, en stor konstant bländare och skarp fokusering. Oavsett om det gäller gatuscener, landskap eller porträtt är detta ett fantastiskt allroundobjektiv för Nikon Z-användare som vill släppa loss kreativiteten.

Genom den lätta konstruktionen och skarpa optiken hos NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 kan fotografer ta fantastiska bilder av allt som inspirerar dem. Det mångsidiga zoomintervallet omfattar ett antal klassiska brännvidder, medan den konstanta bländaren på f/2,8 ger mer frihet att prova nya idéer: användarna kan enkelt fånga stämningen i svagt upplysta situationer eller utforska den kreativa potentialen med ett grunt skärpedjup. De kan också fotografera med kortare slutartider i naturligt ljus och frysa rörelser utan att offra ljusstyrkan.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 fokuserar snabbt och skarpt, även vid fotografering på kort avstånd, och objektivet ger dessutom vacker bokeh så att användarna kan ta sina porträttbilder till nästa nivå. Detta Z-objektiv i fullformat är också väl lämpat för film: zoomintervallet täcker vida ”establishing shots” och medelbreda bilder och svajig fokusering motverkas.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead för Nikon Northern Europe, säger: ”Objektiv med en maximal bländare på f/2,8 har traditionellt sett utvecklats med tanke på proffsfotograferna, men de optiska fördelarna med Z-fattningen innebär att vi kan erbjuda NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 till ett lägre pris. Vi är glada över att nu kunna se ännu fler fotografer ta sina färdigheter till nästa nivå och dra nytta av de kreativa möjligheter som ett objektiv med stor konstant bländare kan erbjuda.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Standardzoomintervall: få plats med mer av motivet med 28 mm. Fånga fängslande porträtt med 75 mm.
Maximal bländare på f/2,8: den stora konstanta bländaren ger en stabil exponering över zoomintervallet och tydliga bilder i svagt ljus. Användarna kan också fotografera med kortare slutartider i naturligt ljus.
Snygg bokeh: den stora Z-fattningen, den stora bländaren på f/2,8 och den rundade bländaröppningen med nio lameller ger en mjuk och naturlig bokeh.
Utmärkta närbilder: minsta fokusavstånd är bara 0,19 m vid 28 mm och 0,39 m vid 75 mm.
Snabbt, kontrollerat fokus: fokuseringen är jämn, ljudlös och knivskarp – även när du fotograferar på kort avstånd.
Snygg film: svajig fokusering motverkas så att du kan justera fokus utan att det påverkar bildvinkeln. Den smidiga bländarkontrollen skapar vackert naturliga förändringar i ljusstyrkan.
Intuitiv kontroll: den smidiga klickfria inställningsringen kan användas för exakt manuell fokusering, justering av bländaren, ISO eller exponeringskompensation.
Damm- och droppskyddat: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 är damm- och droppskyddat¹ med ett skikt som gör objektivet lätt att rengöra.


¹ Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer och under alla förhållanden.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.