11-11-2021

NIKON SAMARBETAR MED NISSIN JAPAN LTD. OCH PROFOTO

Amsterdam, Nederländerna, 11 november 2021: Nikon har nöjet att meddela sitt samarbete med Nissin Japan Ltd. och Profoto AB för utveckling av blixtprodukter och produkter för studiobelysning.

Nissin Japan Ltd. har mer än 60 års erfarenhet av att producera blixtar, och Profoto AB är den världsledande tillverkaren av belysningsutrustning för yrkesfotografer. Båda företagen har släppt ett stort antal blixtprodukter som är kompatibla med Nikon-kameror. Det här samarbetet kommer att leda till större kompatibilitet med Nikons spegellösa kameror och utvidga både Nissin Japan Ltd.:s och Profoto AB:s märkesprodukter.

Det ger ett större utbud av tillförlitliga alternativ för användare av Nikonkameror och utvidgar urvalet och möjligheterna för bilduttryck.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör och sportoptik – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.