05-08-2021

NIKON PRESENTERAR TRE NYA LASERAVSTÅNDSMÄTARE FÖR ATT UPPGRADERA DIG TILL NÄSTA NIVÅ

Stockholm, Sverige, 5 augusti 2021: Nikon annonserade idag lanseringen av tre nya laseravståndsmätare, COOLSHOT PROII STABILIZED, COOLSHOT LITE STABILIZED och COOLSHOT 50i. De är avsedda för golfare, och har ny och innovativ teknik som erbjuder en kompromisslös, lugn och stadig bild av banan tack vare Nikons högklassiga optik.

COOLSHOT PROII STABILIZED, Nikons mest avancerade avståndsmätare hittills, ärver stabiliseringstekniken från sin föregångare, COOLSHOT PRO STABILIZED, en produkt som har fått enastående användarrecensioner. Avståndsmätaren kan mäta avstånd på upp till 450 m. Den stabiliserar bilden och mätningslasern genom att motverka vibrationer orsakade av handrörelser och omgivande faktorer. Den garanterar därmed att du får en klar och exakt bild av banan. DUAL LOCKED ON ECHO-tekniken talar om för dig att avståndet till flaggan har mätts upp och hjälper dig att sikta på flaggan med både en visuell och en hörbar signal när den har låst in sig på målet.

COOLSHOT PROII STABILIZED har fyra lägen för mätningsresultatet, inklusive ett golfläge som ger höjdjusterat avstånd, vilket är avgörande för spel i uppförs- och nedförsbacke. Du kan också aktivera inställningen Faktiskt avstånd då anger indikatorn för faktiskt avstånd att du följer reglerna för tävlingsspel. Den lätta och vattentäta avståndsmätaren kan användas under alla förhållanden.

COOLSHOT LITE STABILIZED, som också mäter avstånd upp till 450 m, har stabiliseringsteknik som minskar vibrationer orsakade av handrörelser med ca 80 % för att garantera att du får en klar bild av terrängen. Avståndsmätaren har LOCKED ON-teknik med en visuell signal som informerar dig om avståndet till närmaste mål. Den har två lägen för mätningsresultat: ett golfläge (höjdjusterat avstånd och faktiskt avstånd) och ett läge för faktiskt avstånd. Den regnsäkra avståndsmätaren kan användas under regniga förhållanden och motstår ett stort temperaturomfång.

Den tredje avståndsmätaren som lanseras är COOLSHOT 50i, som mäter avstånd på upp till 360 m. Den är avsedd för enkel användning, och är Nikons första avståndsmätare med ett inbyggt magnetfäste så att det är enkelt att fästa den på din golfväska eller golfbil. DUAL LOCKED ON QUAKE-funktionen talar om för dig att avståndet till flaggan har mätts med en visuell signal och en lätt vibration. COOLSHOT 50i har samma två mätningslägen som COOLSHOT LITE STABILIZED: ett golfläge (höjdjusterat avstånd och faktiskt avstånd) och ett läge för faktiskt avstånd. Båda lägena hjälper dig att slå det mest exakta slaget. Avståndsmätaren är också regnsäker, så den kan användas under regniga förhållanden.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optiska prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffad teknisk expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.