29-06-2021

NIKON UTVECKLAR ETT NYTT KRAFTFULLT ZOOMOBJEKTIV TILL Z-SERIEN

Stockholm, Sverige, 29 juni 2021: I dag tillkännager Nikon utvecklingen av NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – ett kraftfullt zoomobjektiv för spegellösa kameror i APS-C-format (Nikon DX-format) som använder Nikons Z-fattning. Objektivet är planerat att släppas senare i år.

* Produktens utseende kan skilja sig från bilden som visas ovan.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR kan användas för fotografering av en rad olika typer av motiv – från vidvinkel till telefoto och korta avstånd. Det kompakta och lätta objektivet gör det möjligt att ta stillbilder och filmer i en mängd olika situationer.

Utvecklingen av det nya objektivet kännetecknas av Nikons ständiga strävan efter en ny dimension inom optisk prestanda. Nikon fortsätter inte bara att tillgodose användarnas behov, utan bidrar även till bildåtergivningens förfining och ger fotograferna fler uttrycksmöjligheter.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.