02-06-2021

Nikon utökar sitt utbud av objektiv med Z-fattning genom utvecklingen av NIKKOR Z 28mm f/2.8 och NIKKOR Z 40mm f/2

Stockholm, Sverige, 2 juni 2021: Nikon är glada över att presentera två nya objektiv under utveckling: NIKKOR Z 28mm f/2.8 och NIKKOR Z 40mm f/2. De nya kompakta och lätta objektiven med fast brännvidd tas fram för spegellösa kameror i fullformat (Nikon FX-format) som har Nikons Z-fattning. Objektiven är planerade att släppas under 2021.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 blir ett vidvinkelobjektiv med fast brännvidd, perfekt för vardagsbilder. NIKKOR Z 40mm f/2 utvecklas däremot som ett standardobjektiv med fast brännvidd, som fotografer kan använda för att enkelt kunna använda sig av bokeh i sina bilder. Båda objektiven kommer att vara enkla att använda och passar ett stort antal olika användare, även de som precis har börjat använda spegellösa kameror, och de lämpar sig för en mängd olika dagliga användningsområden.

Nikon fortsätter att sträva efter en ny dimension inom optisk prestanda och samtidigt tillgodose användarnas behov. Det bidrar i slutändan till den bredare utvecklingen av fotokulturen, och är en satsning för att öka möjligheterna inom fotografering. 

* Objektivens utseende kan skilja sig från bilden som visas ovan.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.