21-07-2020

KOM IGÅNG MED SPEGELLÖS FOTOGRAFERING I FULLFORMAT MED NYA NIKON Z 5 OCH NIKKOR Z 24-50MM F/4-6.3

Stockholm, Sverige, 21 juli 2020: Idag lanserar Nikon en ny instegskamera i fullformat i Nikon Z-familjen. Nikon Z 5 är tålig, lätt och enkel att använda, och är en fantastisk möjlighet för alla som vill komma igång med spegellös fotografering i fullformat. Tillsammans med kameran lanseras det smidiga objektivet NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: världens kortaste och lättaste zoomobjektiv för spegellösa fullformatskameror.¹ Det passar perfekt till Nikon Z 5 och är ett utmärkt val för alla som använder Nikon Z och som vill ha ett smidigt zoomobjektiv i fullformat som är lätt att ta med sig.

Nikon Z 5 är en enklare kamera än Nikon Z 7 och Z 6 och har utvecklats för alla som vill börja utforska finesserna med fotografering i fullformat. Användarna får mer detaljrikedom, djup och färg, oavsett om de tar stillbilder eller spelar in 4K-filmer. Du kan ta klara bilder med fantastiskt dynamiskt intervall även vid höga ISO-tal tack vare 24,3 MP CMOS-sensorn i fullformat som gör att Z-fattningens enastående ljusupptagningsförmåga verkligen kommer till sin rätt. Nikons Hybrid-AF-system med 273 punkter ger skarpt fokus över hela bilden, och med samma EVF som hyllade Z 6 och Z 7 ser du allting tydligt. Dubbla kortplatser ger flexibel lagring, och kameran är enkel och smidig att hantera med hjälp av de ergonomiska Nikon Z-funktionerna, bland annat det djupa kameragreppet. Kameran kan även få ström via USB² – perfekt när du spelar in en lång timelapse-sekvens från vardagsrumsfönstret!

Nikon Z 5 är kompatibel med alla Nikons ljusstarka och kompakta NIKKOR Z-objektiv i fullformat, från vidvinkelobjektiv med fast brännvidd till telefotozoomobjektiv, och det oerhört smidiga objektivet NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 ingår dessutom i huvudpaketet med kamera och objektiv. Det här kompakta och mångsidiga nya standardzoomobjektivet täcker några av de mest ikoniska brännvidderna och ger överlägsen prestanda i stillbilder och filmer. Nikon Z 5 är dessutom helt kompatibel med FTZ-fattningsadaptern, så att du kan använda NIKKOR-objektiv med F-fattning utan att förlora någon bildkvalitet.

Robert Harmon, senior commercial planning manager, Nikon UK , säger: ”Nikon Z 5 och NIKKOR Z 24–50 mm-objektivet är en fantastisk möjlighet att upptäcka fördelarna med fotografering i fullformat med Nikon Z. Med klarare färger och längre skärpedjup får du fantastisk Nikon Z-bildkvalitet i ett kompaktare format än någonsin tidigare. Det är perfekt för att utforska din kreativitet och skapa de bilder i fullformat som du alltid velat ta.”

 

Nikon fortsätter att expandera sitt utbud av högpresterande NIKKOR Z-objektiv för att fotografer ska kunna vara ännu mer kreativa. Planen är att lansera NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S senare i år. Det finns också en ny plan för NIKKOR Z-objektiven.

Utveckla din kreativa sida. Nikon Z 5.

Fantastisk Nikon Z-bildkvalitet: Nikon Z-fattning med ultravidvinkel, kraftfull EXPEED 6-processor och 24,3 MP CMOS-sensor i fullformat med ISO-intervallet 100–51 200.
Litet paket, stora möjligheter: det smidiga objektivet NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 ingår i huvudpaketet med Z 5-kameran och objektiv.
273-punkters Hybrid-AF: ger smidig, snabb och exakt fokusering över hela bilden. Ögonavkännande AF låser fokus på människors ögon så att du kan ta perfekta porträtt. Djuravkännande AF gör samma sak för katter och hundar.
Femaxlig vibrationsreducering: håller stillbilder skarpa och filmer stabila.
Otroligt skarp elektronisk sökare med 3 690 000 punkter: den högupplösta elektroniska sökaren får med allting i bild. Viktiga inställningar som exponering, ISO och vitbalans kan tillämpas i realtid.
Nikon Z-ergonomi: kameran har ett rejält och säkert grepp med viktiga reglage på strategiska platser.
Tålig men ändå lätt: kamerahuset i magnesiumlegering är tätat för att hålla ute damm och fukt.
Dubbla kortplatser, ström via USB: du kan använda snabba UHS-II SD-kort, och kameran kan laddas (när den är avslagen) eller få ström via USB².
Vinklingsbar pekskärm: tryck för att fokusera och fotografera, och dubbeltryck för att se en hundraprocentig förstoring av bildområdet.
Stabila 4K-filmer: NIKKOR Z-fullformatsobjektiv ger ett vackert skärpedjup. Skapa otroliga timelapse-filmer direkt i kameran och ta stillbilder medan du filmar.
Inbyggd Wi-Fi® och Bluetooth®. Med Nikons SnapBridge-app är det enkelt att överföra bilder och filmer. Du kan även förvandla din smarta enhet till en fjärrmonitor och fjärrkontroll.

Var modig. Var fri. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Smidigt zoomobjektiv i fullformat: täcker en mångsidig brännvidd från 24–50 mm vidvinkel till standardbrännvidd och kan användas med 52 mm-filter.
Indragbar design: skjut ut eller dra in objektivet genom att vrida zoomringen.
Nikon Z-bildkvalitet: bilder får vacker skärpa och jämnt ljus över hela bilden.
Klara färger: ED-glas och asfäriska linselement minimerar förvrängning i hela zoomområdet.
Konstant minsta fokusavstånd: endast 0,35 m genom hela zoomområdet.
Perfekt för film: fokuseringen är tyst, och fokusen blir inte svajig när du justerar den vilket ger ett mjukare och proffsigare resultat.
Anpassningsbar inställningsring: kan användas för bländarkontroll, exponeringskompensation eller ISO-justeringar.

¹ Kortast längd och lägst vikt bland standardzoomobjektiv för spegellösa kameror i fullformat med utbytbara objektiv den 21 juli 2020.
² USB-kabel av typ-C till typ-C krävs.