Nikon Imaging | Sverige | Europa

10-07-2018

KAMERAN SOM TROR ATT DEN ÄR ETT TELESKOP. COOLPIX P1000 MED MEGAZOOM

Stockholm, Sverige, 10 juli 2018: Nikon lanserar helt nya COOLPIX P1000, den enda kompaktkameran i världen med 125× optisk zoom.¹ Från månlandskap till vilda djur, flygplan i fjärran eller stadsvyer – nu kan användarna ta bilder som tidigare var utom räckhåll.

Den här fantastiska 16-megapixelskameran gör det enkelt att få till fina bilder och 4K-filmer. Den optiska zoomen på 125× har världens största zoomintervall på 24–3 000 mm,¹ ² och den digitala Dynamic Fine Zoom på 250× utökar den övre gränsen till otroliga 6 000 mm.² ³ Det är tillräckligt med zoomkraft för att ta bilder av kratrar på månen.

Den maximala bländaren på f/2,8 ger fantastiskt fina resultat i svagt ljus. Nikons avancerade objektivteknik minimerar förvrängningar och ger mycket skarpa bilder, även vid fotografering med ultrahöga telefotobrännvidder. Stödet för bilder i RAW-format som också lagts till, gör att fotografen kan spara och exportera okomprimerade bildfiler till valfri programvara för behandling/redigering. Och de som spelar in film kan använda supertelefoto i 4K/UHD, vilket är perfekt för att filma vilda djur på långt håll i deras naturliga miljö.

Chellsey Lavall, produktchef för CDSC på Nikon UK, säger: ”Att ta bilder av fantastiska vyer och unika ögonblick har aldrig varit enklare, tack vare COOLPIX P1000. Den här kameran, med ett smått otroligt zoomomfång från vidvinkel till supertelefoto, ger dig friheten att antingen få med allt i bilden eller zooma in på de allra minsta detaljerna, långt bort. En kompakt megazoomkamera som dessutom väger mindre än en fjärdedel av en DSLR-kamera med ett vanligt supertelefotoobjektiv på, vilket gör den extremt bärbar och lämplig för resor.”  

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

Ultrazoom. Himlen kom just närmare. Fotografera med 125× optisk zoom (24–3 000 mm) och 250× Dynamic Fine Zoom (6 000 mm).² ³

Häpnadsväckande bilder. Kombinationen av det ljusstarka f/2,8–8 NIKKOR-objektivet, 16 MP-sensorn, EXPEED-bildprocessorn och RAW-stödet ger skarpa resultat.

Supertelefotofilmer med 4K. Spela enkelt in i 4K/UHD 30p eller full HD (1080p) med en bildhastighet på upp till 60p. Filma med stereoljud och dra nytta av ren HDMI ut.

Skarpa bilder. Vibrationsreduceringen Dual Detect Optical VR motverkar effekterna av kameraskakningar så att du får skarpare bilder och filmer. Vibrationsreduceringens aktiva läge ger en stabil sökar- och skärmbild.

I alla vinklar. Den ljusstarka 3,2-tums LCD-skärmen med 921 000 punkter kan lutas och vridas i nästan vilken riktning som helst.

Smidigt zoomreglage. Det stora greppet och zoomreglaget på sidan gör hanteringen enkel. Med snabbåterställningsknappen för zoom dras objektivet direkt tillbaka från supertelefoto till en bredare vinkel, så att man snabbt kan hitta motiv som har flyttat sig ur bilden.

Perfekta resultat. RAW-stödet gör att användarna kan spara och exportera okomprimerade bildfiler till programvaror för behandling/redigering.

Dela fantastiska ögonblick. Med SnapBridge-anslutningen kan användarna synka bilder till en smart enhet medan de fotograferar. SnapBridge innebär också att den smarta enheten kan användas för fjärrfotografering.¹ Enligt aktuella uppgifter 10 juli 2018
² Motsvarande 35 mm
³ Dynamic Fine Zoom-förstoringen beräknas från maximalt vidvinkelläge för optisk zoom.

SnapBridge-kompatibilitet
Nikons SnapBridge-app måste installeras på en kompatibel smart enhet innan SnapBridge kan användas med kameran.