18-12-2017

Julens ansikten

Nikon lanserar en ny serie om porträttfotografering som riktar uppmärksamheten mot människorna som gör julen till verklighet 

Amsterdam, 18 december 2017: I en ny julserie som lanseras idag av Nikon reser den tyska fotografen Paloma Parrot över hela Europa för att porträttera människorna bakom några av våra mest älskade jultraditioner.

Porträttbilderna visar vilka möjligheter som finns med NIKKOR-objektiven och fokuserar på människorna som arbetar bakom kulisserna för att förverkliga jultraditionerna i Europa. Från renskötsel i Lappland och julgransodling i Danmark, brittiska julstrumpor och vykort till tysk leksakstillverkning. I den här exklusiva porträttserien visas kunskaperna och konstnärligheten hos människorna som får julen att glänsa.

Julie Tuner som tillverkar gunghästar fäster en man på en specialbyggd häst. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G        

Bagarmästare Mike Wallace med över 100 av sina hembakade jultårtor. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Vykortskonstnären Jade Downer i sin screen print-studio. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Renskötaren Upi Virkkula med sin hjord vid utfodringen. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Paloma Parrot säger så här om sin serie: ”Som porträttfotograf vill jag ha utrustning med otroligt exakt motivigenkänning och överlägsen prestanda, som ger mig friheten och möjligheten att förmedla motivets historia med ett enda kamerahus och objektiv. De båda objektiven som jag använde vid fotograferingen gav mig flexibiliteten att ta personliga porträtt av människor mitt i deras arbetsmiljöer, bilder som visar deras roll i att göra julen till verklighet.”

Paloma Parrot tog bilderna med Nikons nya flaggskepp inom D-SLR-kameror i DX-format, D7500, och följande NIKKOR-objektiv:
•  AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Det här högpresterande, kompakta och mångsidiga DX-zoomobjektivet hanterar enkelt områden från vidvinkel till telefotozoom, och är därför lämpligt för de flesta fotograferingssituationer, från porträtt på nära håll till resefotografering. Nikons imponerande vibrationsreducering ser till att bilderna blir skarpa, och det lätta objektivhuset balanserar väl på kameran.
•  AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Detta ljusstarka 50 mm-objektiv med fast brännvidd har en maximal bländare på f/1,4, vilket är idealiskt för fotografering i situationer med svagt ljus eller när ett grunt skärpedjup önskas. Den har även Nikons exklusiva Silent Wave-motor (SWM) som ger snabb och tyst autofokus.

Fotografer som inspireras av fotografiserien ”Julens ansikten” och som själva vill utforska och utveckla sin talang inom porträttfotografering kan dra nytta av cashback-erbjudandet för NIKKOR-objektiven som är med i den här kampanjen.

Se nedan för mer information om de ”ansikten” som är med i julkampanjen och hur de bidrar till att hålla jultraditionerna vid liv.

Om Paloma Parrot

Paloma Parrot är en tysk fotograf som bor i Dortmund. Hon har delat med sig av sina perspektiv bakom objektivet i över 20 år. Hon är känd för sin minimala, grafiska stil och hennes motto är ”mindre är alltid mer”.
www.instagram.com/palomaparrot/?hl=sv
takingpicturesofwhatever.tumblr.com/

Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com