22-11-2017

Nikons nya europeiska bröllopskollektiv presenteras

Amsterdam, Nederländerna, 22 november 2017 Idag lanseras Nikons europeiska bröllopskollektiv, som är en grupp bestående av professionella bröllopsfotografer och andra inflytelserika personer från hela regionen. Medlemmarna i gruppen har handplockats av Nikon för att kartlägga aktuella och framtida bröllopstrender och stilar inom bröllopsfotografering. Följande personer grundade kollektivet:

•  Storbritannien: Ross Harvey, bröllopsfotograf och Louise Beukes, redaktör på B.LOVED
•  Italien: Nadia Meli, bröllopsfotograf och Elena Saia, grundare av Wedding Wonderland
•  Frankrike: Chloé Lapeyssonnie, bröllopsfotograf och Nessa Buonomo, grundare av La Mariée Aux Pieds Nus
•  Tjeckien: Simona Smrčková och Kamil Saliba, bröllopsfotografer och Lucie Spišáková, redaktör på Originalni Svatba 

Nikons europeiska bröllopskollektiv ska löpande skapa en exklusiv serie som kommer att visas på Nikons europeiska webbplats. Fokus kommer att ligga på bröllopstraditioner. Kollektivet har studerat och fotograferat både tokiga och fantastiska traditioner runtom i Europa – allt från den franska briochedansen (danse de la brioche) till den tjeckiska traditionen med tallrikskastning. Syftet med innehållet är att ge bröllopsfotografer inspiration och nya idéer.

Alla kollektivets fotografier kommer att tas med nya Nikon D850. Tack vare att D850-kamerans snabba FX-formatsensor med ultrahög upplösning använder 45,7 megapixlars effektiv upplösning, enastående ljuskänslighet och dynamiskt omfång går det att göra mer än bara fotografera med den – den gör det möjligt att berätta ett pars historia och ta dem tillbaka till deras bröllopsdag genom en fantastisk detaljrikedom.

Efter lanseringen kommer Nikons europeiska bröllopskollektiv att publicera nya reportage med kommande bröllopstrender två gånger per år. Den andra delen med exklusiv innehåll visar upp trender och förutsägelser för våren/sommaren 2018 och är ute i april 2018.

Du hittar mer information om Nikons europeiska bröllopskollektiv och kan se innehållet här.

Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com