13-10-2017

Nikon D850 tilldelas det högsta DxOMark-betyget någonsin för D-SLR-sensorer med fullformat: 100

Amsterdam, Nederländerna, 13 oktober 2017: Nikon är stolta över att meddela att Nikon D850 har tilldelats det högsta betyget någonsin av DxOMark för en D-SLR-sensor i fullformat, med betyget 100.

D850, som är Nikons första D-SLR-kamera med en bakbelyst CMOS-sensor i fullformat med ultrahög upplösning på 45,7 MP, uppnådde det här rekordresultatet efter att ha genomgått mycket krävande tester hos DxOMark.

DxOMark uppmärksammar kamerans överlägsna bildkvalitet och ISO-kapacitet, och förklarar i sin analys att ”lanseringen av den första BSI-sensorn i en Nikon D-SLR-kamera med fullformat och superhög upplösning på 45,7 MP gör att bildkvaliteten hos Nikon D850 är jämbördig med, och ofta bättre än den hos mellanformatskameror”, och att ”Nikon D850 är i en klass för sig i fråga om bildkvalitet”.

Dirk Jasper, produktchef hos Nikon Europe, säger: ”Bildkvaliteten hos D850 är banbrytande och vi är fantastiskt glada över att detta har uppmärksammats med det högsta DxOMark-betyget någonsin.”

DxOMark är en mycket högt ansedd industristandard för oberoende mätningar av objektivens bildkvalitet och betyg för kameror, objektiv och smartphones. Totalbetyget för sensorer från DxOMark ges efter tester av tre komponenter, inklusive färgdjupet för porträttfotografering, det dynamiska omfånget för landskapsfotografering och ISO i svagt ljus för fotografering av sport, djur och annan action.

Tidpunkten för betyget på 100 är dessutom väldigt passande eftersom Nikon firar sitt 100-årsjubileum i år.

Hela recensionen från DxOMark finns här.

Mer information om Nikons prisbelönta produkter hittar du på www.europe-nikon.com.