Nikon Imaging | Sverige | Europa

31-05-2017

Vidvinkel. Ultravidvinkel. Fisheye. Tre nya NIKKOR-objektiv öppnar för nya möjligheter

Stockholm, 31 maj 2017: Nikon utökar sitt objektivsortiment med det första NIKKOR FX-zoomobjektivet med fisheye, ett ljusstarkt FX-objektiv med en fast brännvidd på 28 mm och ett DX-zoomobjektiv med ultravidvinkel. De tre objektiven innebär spännande möjligheter för fotografer som vill få stor rymdkänsla och utöka perspektiven.

Oavsett om du fotograferar event, bröllop, porträtt, resor eller landskap får du mer frihet att berätta din historia med nya AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Objektivet är det senaste tillskottet i Nikons hyllade f/1.4 NIKKOR-serie och ger enastående estetisk kontroll i alla slags ljus. Fotografer som vill fånga extrema vinklar kan gå från ett cirkulärt perspektiv till att fylla hela bilden med Nikons första fisheye-zoom. Med den avancerade optiska konstruktionen hos det mångsidiga objektivet AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm slipper du kompromissa med kvaliteten. DX-fotografer som vill utforska dramatiska perspektiv kommer att uppskatta det nya zoomobjektivet AF-P DX NIKKOR 10–20mm VR. Det smidiga vidvinkelzoomobjektivet är lätt att använda och att ta med sig, har utmärkt bildkvalitet och ger mycket för pengarna. Det passar perfekt till Nikons mindre, högupplösta D-SLR-kameror i DX-format.

Dirk Jasper, produktmarknadschef på Nikon Europe säger: ”Fotografering är ett spännande sätt att berätta historier på, och med ett brett perspektiv kan man avbilda världen på unika sätt. Vi är stolta över att presentera tre nya vidvinkelmodeller i serien med NIKKOR-objektiv. De ger nya möjligheter att berätta historier med den exceptionella bildkvalitet som NIKKOR är världsberömda för.”

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. Ett objektiv, två fisheye-effekter. Du kan enkelt ta steget från 8 mm cirkulärt till en 15 mm fisheye-bild i fullformat. Du kan förvänta dig utmärkta, högupplösta bilder med skärpa ända ut i kanterna, även med full bländaröppning på f/3,5. Dra nytta av ett minsta fokusavstånd på 0,16 m. Objektivet har en tålig damm- och droppskyddad konstruktion och ett kombinerat motljusskydd och objektivlock.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Släpp loss visionen. Sprid berättarglädjen. Fånga varenda detalj. Dra nytta av enastående estetisk kontroll och upplösning i alla slags ljus, även när du fotograferar med maximal bländare. Det minsta fokusavståndet på bara 0,28 m ger ytterligare mångsidighet. Konstruktionen är damm- och droppskyddad så att du kan fotografera även i tuffa väderförhållanden.

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Utforska dramatiska perspektiv. Med brännvidden på 10–20 mm och ett minsta fokusavstånd på 0,22 m kan du fotografera allt från fantastiska vyer till närbilder som fyller hela bilden. Nikons vibrationsreducering (VR) ser till att bilderna blir klara och skarpa även i svagt ljus. Stegmotorn AF-P ger smidig, snabb och nästan helt tyst autofokus vilket är bra när du filmar.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED och AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR förväntas finnas i butik i den 29 juni och AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED den 15 juni.

Rekommenderade priser är:
AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED: 24 290 kr
AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED: 15 190 kr
AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR: 3 890 kr