Nikon Imaging | Sverige | Europa

03-04-2017

DEN NYA NIKON WX-SERIEN – BANBRYTANDE KIKARE – ÖPPNA EN NY VÄRLD AV STJÄRNSKÅDNING

Stockholm, Sverige, 3 april 2017: Nikon lanserar nu de enastående astronomikikarna WX 7x50 IF och WX 10x50 IF – höjdpunkten från 100 års optisk överlägsenhet. Med ett oöverträffat superbrett synfält och fenomenal prestanda tar WX-serien med dig långt ut i den stjärnbeströdda himlen och avslöjar nya detaljer och färgnyanser.

Dessa exklusiva kikare, utformade för omdömesgilla stjärnskådare, har ett fältutjämnande linssystem som kompenserar för bildfältskrökningen och garanterar samma kristallklara skärpa från mitten av synfältet ända ut i bildens periferi. Den totala reflektionen och den höga ljustransmissionen i Abbe-Koenig-prismorna garanterar den exceptionella styrka som krävs för att komplettera den enastående optiska bedrift som ger det ultrabreda synfältet.

Varje tub har tre ED-glaselement (extra låg färgspridning) som ger en kontrastrik, högupplöst bild och kompenserar för kromatisk aberration så att du tydligt kan se de fina färgskiftningarna i stjärnorna ända ut i kanten av synfältet. Alla linser och prismor har en flerskiktsbeläggning av högsta kvalitet som ger en jämn, hög ljustransmission över hela det synliga spektrumet för en naturligare och klarare synupplevelse.

För att kunna garantera en fantastisk synupplevelse för alla – oavsett om de har glasögon eller inte – övervann Nikon WX-ingenjörerna den stora designutmaningen att erbjuda ett långt betraktningsläge tillsammans med ett kraftigt utökat synfält. WX 7x50 IF-kikaren har ett skenbart synfält på 66,6 ° och ett pupillavstånd på 17,7 mm. WX 10x50 IF-kikaren har ett skenbart synfält på 76,4 ° och ett pupillavstånd på 15,3 mm. Magnesiumlegeringen ger en robust och lätt kikare, samtidigt som de vrid- och skjutbara gummiögonmusslorna gör det enkelt att ställa in rätt betraktningsläge.

Båda modellerna finns som exklusiva jubileumsutgåvor för att markera Nikons 100-årsjubileum, med logotypen för 100-årsjubileet tryckt på gångjärnets bas, ett ingraverat serienummer ovanpå gångjärnet och en speciell WX-läderrem för 100-årsjubileet. Dessa utgåvor kommer att säljas i begränsade kvantiteter på upp till sammanlagt 100 enheter för båda modellerna.

Nyckelfunktioner

・Okular med överlägsen optiska prestanda och ett enastående brett synfält. Minskad astigmatism och komaaberration ger en skarp och tydlig bild med perfekt skärpa från mitten av synfältet och ända ut i bilden periferi. Det breda synfätet skapar dessutom en unik känsla av omslutning av det betraktade motivet.
・Det fältutjämnande linssystemet kompenserar för bildfältskrökning från centrum till ända ut i bildkanten. Det ultrabreda synfältet ger en skarp och tydlig bild över hela synfältet så att du kan ta in de vidsträckta vyerna av stjärnkluster och galaxer, medan stjärnorna ses som tydliga skarpa punkter.
・Varje tub har tre ED-glaselement (extra låg färgspridning) som kompenserar för färgfransningsskapande kromatisk aberration ända ut i kanten av synfältet, vilket ger en kontrastrik och högupplöst bild.
・Alla linser och prismor har en flerskiktsbeläggning av högsta kvalitet som ger ett jämnt, högt ljusgenomsläpp över hela det synliga spektrumet för en naturligare och klarare upplevelse. Det ger en trogen återgivning av stjärnornas fina färger.
・Abbe-Koenig-prismor med total reflektion på alla ytor och högt ljusgenomsläpp för ett ljusare synfält.
・Faskorrigerande beläggning på Abbe-Koenig-prismornas takkantsytor, som kompenserar för fasskiftningar i ljuset när det reflekteras inuti en prisma, ger kontrastrika och högupplösta bilder.
・Optisk design som ger både ett superbrett synfält och ett långt pupillavstånd. Det exceptionellt breda synfältet kan avnjutas bekvämt från kant till kant, även av glasögonanvändare.
・Bly- och arsenikfritt glas används i samtliga linser och prismor.
・Vrid- och skjutbara gummiögonmusslor med sex klicklägen gör det enkelt att hitta rätt betraktningsläge.
・Dioptrijusteringsring med index för enkel justering.
・Vattentät struktur som inte påverkas vid nedsänkning i vatten upp till ett djup av 5 m under 10 minuter. (Under Nikons testförhållanden. Ej avsedd att användas under vatten.)
・Lufttät struktur med kvävgasfyllt kikarhus som förhindrar imbildning på insidan av det optiska systemet och gör det mögelbeständigt, även vid kraftiga temperaturförändringar.
・Magnesiumlegering för ett robust, lätt kikarhus som underlättar handhållen användning.
・55-millimetersfilter (P=0,75) kan monteras på objektivet.
・En exklusiv stativadapter (TRA-4) som möjliggör anslutning till ett stativ medföljer.