Nikon Imaging | Sverige | Europa

12-04-2017

Ta din bästa bild någonsin med helt nya D7500

Stockholm, Sverige, 12 april 2017: Nikon lanserar nya D7500 – en kamera utformad för att ge fotografer större kreativa möjligheter när de ägnar sig åt sin passion för fotografering. D7500 är en högpresterande uppkopplad DSLR, direkt redo att snabbt dela fotografens bilder. Den ger samma bildkvalitet som D500 – Nikons DX-toppkamera i D-SLR-format – och en prestanda som klarar de svåraste tänkbara utmaningarna.

Tack vare den avancerade bildtekniken och det kompakta kamerahuset är D7500 perfekt för fotografer som alltid försöker få de allra bästa bilderna. Precis som i D500 ger D7500:ans CMOS-sensor i DX-format med 20,9 megapixlar ett ISO-intervall som kan utökas till motsvarande ISO 1 640 000. Nikons EXPEED 5-processor ger snabbare, renare bildbearbetning. Dessutom har RGB-ljusmätningssensorn 180 000 pixlar, vilket förbättrar exponeringsmätningens noggrannhet. Om du filmar kan du spela in videoklipp i 4K/UHD, och Nikons elektroniska vibrationsreducering finns inbyggd och motverkar effekterna av oönskade kamerarörelser. Dessutom finns ergonomiska förbättringar som den nya lutningsbara monitorn med pekskärmsfunktion samt ett djupt grepp som är stabilt och skönt att hålla i. Detta är Nikons första D-SLR-kamera som har en inbyggd blixt med stöd för avancerad trådlös blixt med radiostyrning.

Jordi Brinkman, produktchef på Nikon Europe, säger: ”D7500 är en perfekt uppgradering för amatör och entusiast som är imponerade av D500 men som egentligen inte behöver alla funktioner. Du får samma spektakulära bildkvalitet som i D500, men kamerahuset är mindre och lättare att hantera. Eftersom det går ta upp till 8 bps med full AF/AE-spårning är kameran snabb och precis nog för riktigt bra actionbilder. Och tack vare SnapBridge går det att dela episka bilder, var man än är.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna

Bildkvalitet som motsvarar toppkameran D500: sensor i DX-format med 20,9 megapixlar. EXPEED 5. RGB-ljusmätningssensor med 180 000 pixlar.
Fenomenal ljuskänslighet: ta fina bilder i svagt ljus med ISO 100–51 200, utökningsbart upp till ISO 1 640 000 (motsvarande).
Utmärkt motivigenkänning: RGB-mätsensor med 180 000 pixlar och avancerat system för motivigenkänning. Ta exakt exponerade bilder med dynamiska kompositioner.
Högdagervägd mätning: prioriterar det ljusaste elementet i bildrutan, så att det går att undvika bilder med överexponerade högdagrar.
Exceptionell AF-precision: AF-systemet med 51 punkter ger precision ned till imponerande -3 EV. Spåra, lås och fokusera på motiven – även i mycket svag belysning.
4K/UHD-video med filmkänsla: spela in video i 4K/UHD 30p eller full HD (1080p) vid bildfrekvenser upp till 50p/60p.
SnapBridge – Alltid ansluten: Med SnapBridge kan du snabbt och enkelt dela dina bilder till din smarta telefon eller surfplatta med Bluetooth lågenergi teknik (BLE). Med D7500 och SnapBridge kan du synka och dela bilder med D-SLR-kvalitet var du än befinner dig. Kamerans inbyggda Wi-Fi kan användas för bildöverföring eller fjärrfotografering med en smart enhet. Med SnapBridge kan du även få med GPS data på de bilder du tagit.
Timelapse-film: det är enkelt att spela in jämna, välexponerade timelapse-filmer i 4K/UHD eller full HD, direkt i kameran i DX-format.
8 bps med full AF/AE-spårning: Stor buffer, ta 50 NEF-bilder (RAW) eller 100 stora JPEG hög-bilder i en serietagning.
Vinkla monitorn och styr med pekskärmskontroller: Vinklingssbar tunn monitor på 8 cm (3,2 tum). Styr AF och slutare med pekskärmskontroller när du fotograferar i Livevisning.
Optisk pentaprismasökare: ger ca 100 % sökartäckning.
Picture Control Auto: Picture Control-systemet i kameran har åtta kontroller, inklusive nya Picture Control Auto, som optimerar färg, kontrast och ljushet beroende på motiv. Variablerna justeras automatiskt när du tar flera bilder.
Smidigt DX-format: kamerahuset väger bara 640 g (cirka), har ett rejält grepp och är vädertåligt. NIKKOR-objektiv i DX-format är kompakta och kamerasensorns beskärningsfaktor på 1,5× ger en telefotoeffekt vid fotografering med FX-objektiv.
Utbyggbart system: kompatibelt med Nikons Speedlightblixtar samt Nikons stereomikrofon ME-1 och den trådlösa mikrofonen ME-W1.

Säljstart för Nikon D7500 är beräknad till juni och rekommenderat pris är från 15 190 kronor (kamerahus).
D7500 + 18-105mm AF-P VR 17 890 kr.

D7500 + 18-140mm VR 18 390 kr.

SnapBridge-kompatibilitet
Kamerans Bluetooth®- och Wi-Fi®-funktioner är endast tillgängliga med SnapBridge. Nikons SnapBridge-app måste installeras på en kompatibel smart enhet innan SnapBridge kan användas med kameran.

Bluetooth®-logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa logotyper av Nikon och dess dotterbolag sker under licens.
Wi-Fi® och Wi-Fi Certified-logotypen är registrerade varumärken som tillhör Wi-Fi Alliance®.
Android och Google Play är registrerade varumärken som tillhör Google Inc.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Björn Nordgren, Head of Product Management
Telefon: 070-890 91 11
Mail: bjorn.nordgren@nikon.com 

Laura Tuononen, PR and Social media coordinator
Telefon: 070 - 639 55 66
Mail: laura.tuononen@nikon.com

Pressbilder kan laddas ner på http://press.nikon.se
Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.nikon.se