Nikon Imaging | Sverige | Europa

19-09-2016

Nikon presenterar tre nya actionkameror i sin KeyMission-serie

Med KeyMission 360, KeyMission 170 och KeyMission 80 upplever du äventyr på nya sätt

Med KeyMission 360, KeyMission 170 och KeyMission 80 upplever du äventyr på nya sätt

Amsterdam, Nederländerna, 19 september 2016:
Nikon har idag nöjet att presentera lanseringen av KeyMission-serien som består av tre olika kameror. Alla kameror har sina egna unika och banbrytande funktioner som hjälper användaren att dela med sig av sina upplevelser. Fånga allt från vardagen till det extrema, samt berättelserna bakom, på ett helt nytt sätt. Tidigare i år presenterade Nikon KeyMission 360 – en vattentät, bärbar actionkamera som kan spela in video i 360° och 4K UHD. Idag visar Nikon upp två nya actionkameror i sin actionserie: actionkameran KeyMission 170 och wearablekameran KeyMission 80. Säljstart för KeyMission-serien blir i utvalda butiker runt månadsskiftet oktober och november.

Den stöttåliga och vattentäta KeyMission 170 fångar dynamiska 4K UHD-videofilmer och levande bilder med 170° vidvinkel. De intuitiva gränssnitten och enkla reglagen gör att till och med de som är helt nya på actionkameror enkelt kan spela in sina personliga projekt. Med mångsidiga inspelningslägen som Slowmotion, Superlapse och Timelapse-film kan du skapa dramatiska scener under dina äventyr.

Den ultratunna KeyMission 80 är en robust wearable -kamera för ultrasnabb fotografering av stillbilder och inspelning av filmer så att användarna snabbt kan fånga alla ögonblick av en upplevelse i stunden. Den här kameran har ett exklusivt NIKKOR-objektiv för högkvalitativa bilder. Den är också utrustad med ytterligare en kamera med 4,9 miljoner effektiva pixlar och en LCD-monitor för lättagna selfies. 

Alla actionkameror i KeyMission-serien har stöd för SnapBridge-appen som med hjälp av Bluetooth® lågenergiteknik alternativt Wi-Fi gör det enkelt att överföra bilder och filmer. Det har aldrig varit smidigare att dela äventyren direkt online. Med den nya SnapBridge 360/170-appen kan användaren dessutom aktivera KeyMission 360 och KeyMission 170’s fjärrfotografering och filmredigering.

Nikon har även lanserat ett stort sortiment med tillvalsfästen och tillbehör. Remfästen för ventilerade hjälmar, bröstfästen och fästen för surfingbrädor gör det möjligt att fånga hela händelsen utan att hålla i kameran. Handgrepp hindrar användarens kropp från att fångas på bild under fotografering utan stativ. De här mångsidiga fästena och tillbehören tar kamerorna genom de tuffaste terrängerna och upp till de högsta topparna.

Mattias Hjortzberg, produktchef, förklarar: ”Livet är fullt av äventyr som kan vara svåra att föreviga precis som vi upplever dem. Ett barnkalas, en resa till ett exotiskt resmål eller ett magiskt bröllop blir med Keymission 360 till ett minne du i efterhand kan kliva rakt in i, förevigat i 360 grader med otrolig upplösning och skärpa. Med KeyMission 170 placerar du dig och dem som tittar mitt i händelsernas centrum, vare sig det gäller bergsbestigning eller undervattenssafari. Med werablekameran KeyMission 80 så blir fiskeresan eller fjällvandringen ett väldokumenterat äventyr, då du snabbt och enkelt alltid kan ha en kamera på dig – bokstavligt talat.”

Huvudfunktioner i KeyMission 360

- Spelar in verklighetstrogna 4K UHD¹/24p-filmer i 360°²
- Tål extrema förhållanden – vattentät upp till 30 m³, stöttålig till 2 m⁴, köldtålig till −10 °C⁵ och dammtät⁶
- Utmärkt stöd för inspelning av aktiviteter och redigering av innehåll. Kompatibel med SnapBridge 360/170-appen (för smartphones och surfplattor) och KeyMission 360/170 Utility (för PC/Mac)

Huvudfunktioner i KeyMission 170

- Utrustad med en elektronisk vibrationsreduceringsfunktion¹ samt stöd för 4K UHD/30p-inspelning av filmer med 170° ultravidvinkel²
- Ett robust kamerahus som är vattentätt upp till 10 m³, stöttåligt till 2 m⁴, köldtåligt till −10 °C⁵ och dammtätt⁶.
Kameran är dessutom vattentät ner till 40 m vid användning av undervattenshus WP-AA1⁷ (säljs separat)
- Utmärkt stöd för inspelning av aktiviteter och redigering av innehåll. Kompatibel med SnapBridge 360/170-appen (för smartphones och surfplattor) och KeyMission 360/170 Utility (för datorer)
- Utrustad med en mängd olika fotograferings-/inspelningslägen, inklusive slowmotion, Film + foto, Superlapse-film, Loopinspelning och Timelapse-film
- Intuitiv och enkel att använda med ett kompakt kamerahus som enkelt kan fästas på en uppsjö av tillbehör.

Huvudfunktioner i KeyMission 80

- Fantastiskt mångsidig och snabb kamera som du kan ha på kroppen, alltid redo för en snabb bild eller videosekvens.
- Klarar plötsliga regnskurar med en vattentäthet ner till 1 m¹, stöttålig till 1,5 m², köldtålig till −10 °C och dammtät³. En perfekt följeslagare som kan spela en aktiv roll för dig som älskar utomhusaktiviteter så som vandring, fiske, klättring eller annat äventyr.
- Högpreseterande NIKKOR-objektiv ger överlägsen bildåtergivning. Kameran har även försetts med ett extra objektiv för snabba selfies.
- Stöd för SnapBridge-appen för trådlös och automatisk överföring till din smarta enhet.
- Utrustad med en mängd olika fotograferings-/inspelningslägen. Den har t.ex. timelapseinspelning för vackra videos av t.ex. stjärnhimmels skådespel samt nya funktionen ”Route-shooting”, ett läge tar kameran automatiskt tar bilder med en given intervall när du fjällvandrar eller går på tur i ett snölandskap.

Rekommenderade butikspriser för KeyMission-serien

KeyMission 360: 4990 SEK
KeyMission 170: 3990 SEK
KeyMission 80: 2990 SEK

KeyMission 360
¹ Upplösningen i inspelade data är 4K UHD (3 840 × 2 160) men den upplösning som filmer visas i när de spelas upp beror på faktorer som visningsenhet och displayens förstoringsgrad.
² Det finns delar i fotograferings-/inspelningsomfånget som inte kan fångas under vatten eftersom bilderna förstoras mer än de gör på land. Därför kan inte heller 360°-innehåll fångas under vatten. När undervattenslinsskydd är monterade reflekteras skydden i bilderna som svarta kanter eller band. Kameran kan inte fånga motiv som befinner sig 60 cm eller närmare kamerans överdel, underdel eller sidor eftersom motiven inte kommer med i bildvinkeln (dvs. området som syns i bildrutan). Under vissa fotograferingsförhållanden kan gränserna i kompositionsområdena vara feljusterade.
³ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 8 (IPX8) (vid Nikons testförhållanden). Kameran kan användas på djup ner till 30 m i hela 60 minuter åt gången. Med linsskydd monterade kan den användas på djup ner till ca 20 m.
⁴ Nikons egna tester har uppvisat MIL/STD-810F metod 516.5 för stöttålighet. När linsskydd eller undervattenslinsskydd är monterade.
⁵ Användningen har testats och godkänts för temperaturer på −10 °C till 40 °C på land och 0 °C till 40 °C under vatten.
⁶ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 6 (IP6X) (vid Nikons testförhållanden).

KeyMission 170
¹ Tillämpar bildbearbetning för att elektroniskt kompensera för kameraskakning när filmalternativen har ställts in på 1080/30p, 1080/60p, 1080/25p eller 1080/50p. Bildvinkeln (dvs. området som syns i bildrutan) minskas.
² Vid användning under vatten minskas bildvinkeln (dvs. området som syns i bildrutan).
³ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 8 (IPX8) (vid Nikons testförhållanden). Kameran kan användas på djup ner till 10 m i hela 60 minuter åt gången.
⁴ Nikons egna tester har uppvisat MIL/STD-810F metod 516.5 för stöttålighet.
⁵ Användningen har testats och godkänts för temperaturer på −10 °C till 40 °C på land och 0 °C till 40 °C under vatten.
⁶ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 6 (IP6X) (vid Nikons testförhållanden).
⁷ Vattentätheten för undervattenshus WP-AA1 motsvarar JIS/IEC-skyddsklass 8 (IPX8) och vi har bekräftat att huset inte läcker in när det används på djup ner till 40 m i hela 30 minuter åt gången.

KeyMission 80
¹ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 7 (IPX7) (vid Nikons testförhållanden). Kameran kan befinna sig på 1 m djup under vatten i 30 minuter utan att vatten tränger in. Kameran kan dock inte användas under vatten.
² Nikons egna tester har uppvisat MIL/STD-810F metod 516.5 för stöttålighet.
³ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 6 (IPX6) (vid Nikons testförhållanden).

Obs! Nikons egna tester garanterar inte att kameror inte tar skada eller förblir problemfria under alla förhållanden.