Nikon Imaging | Sverige | Europa

11-07-2017

Snabbare. Skarpare. Bättre. Nya telezoomobjektivet AF-P NIKKOR 70–300mm ED VR.

Stockholm, Sverige, 11 juli 2017: Nikon gör det möjligt för sport-, natur- och resefotografer att ta bättre telebilder utan stativ med nya AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. Med det snabbare AF plus SPORT VR-läget kan du hålla jämna steg med händelserna utan att förlora fokus. Den lätta, vädertåliga konstruktionen hänger med överallt.

Från en vinnares ansiktsuttryck till flygande fåglar – med den senaste versionen av det här telezoomobjektivet tar du fantastiska stillbilder och filmer. Eftersom det är ett AF-P NIKKOR-objektiv har det Nikons stegmotor som fokuserar ännu snabbare och nästan ljudlöst. Vibrationsreduceringen (VR) är nu snabbare, tystare och effektivare. Objektivet har dessutom SPORT VR-läget som används i Nikons professionella objektiv. SPORT VR-läget är en klar favorit hos fotografer som tar actionbilder, och gör att de enkelt kan följa motiv som rör sig snabbt – även om motiven rör sig oförutsägbart. Andra funktioner som hämtats från Nikons professionella objektiv är bland annat elektromagnetiska bländarlameller, som ger mer exakta exponeringar när du tar många bilder per sekund. Och med A/M- och M/A-fokuslägesväljare kan du fokusera manuellt genom att helt enkelt vrida på fokusringen. Med M/A-läget, som är populärt bland sportfotografer, sker bytet till manuellt läge i princip utan fördröjning. A/M-fokusläget är mindre känsligt för att förhindra oavsiktliga byten till manuellt läge.

Dirk Jasper, produktmarknadschef på Nikon Europe, säger: ”Det nya objektivet AF-P 70–300 mm öppnar upp nya möjligheter för telefotografering utan stativ. Nikon har alltid använt sig av beprövad proffsteknik i prisvärda objektiv, och det här nya zoomobjektivet är inget undantag. Professionella funktioner som SPORT VR och M/A med manuell fokuslägesväljare gör stor skillnad för fotografer som arbetar under krävande förhållanden.

Nya objektivet AF-P NIKKOR 70–300mm ED VR har ett rekommederat pris på 8990 kr och den förväntas finnas i butik i slutet av juli.

En avsevärd uppgradering – nya funktioner i AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Mer flexibilitet: Telezoomobjektivet på 70–300 mm (105–450 mm när det används med Nikons SLR-kameror i DX-format) har nu ett minsta fokusavstånd på 1,2 meter genom hela zoomområdet och en maximal avbildningsskala på 0,25×.
AF-P-stegmotor: För extremt snabbt och tyst autofokus. Ger möjlighet att filma nästan helt ljudlöst.
Avancerad vibrationsreducering (VR): Gör det möjligt att fotografera med upp till 4,5 steg långsammare slutartider än tidigare.¹
SPORT VR-läget: Ger stabilare sökarbild, vilket är bra när man fotograferar mycket snabba händelser eller när man panorerar.
Vädertålig konstruktion: Alla rörliga delar av objektivhuset är tätade för att skydda mot damm och vattendroppar.
Elektromagnetisk niobladig bländaröppning: Konsekvent automatisk exponeringskontroll, även vid snabb serietagning. De rundade bländarlamellerna ger naturlig bokeh.
Överlägsen kontroll A/M- och M/A-fokuslägesväljare. Fokusringen och zoomringen har en räfflad yta för ett stadigt grepp.

¹ Enligt CIPA-standarderna.