Nikon Imaging | Sverige | Europa

Pieter ten Hoopen

Film och bildjournalistik

Jag ville skapa ett projekt om kärlek. En av de mest grundläggande saker som vi alla har inom oss är kärlek. Den är en positiv drivkraft i våra liv, som gör att vi kan känna hopp och ta oss igenom svåra tider.

Biografi

Pieter ten Hoopen föddes i Nederländerna. Han är en prisbelönt fotograf, filmskapare och regissör som har bott i Stockholm i mer än tjugo år. Merparten av sin karriär har Pieter tillbringat ute på fältet, där han har skildrat många humanitära kriser. Hans arbete utforskar levnadsförhållandena för minoriteter, och dokumenterar deras komplicerade utmatningar genom ett personligt berättande. Detta åtagande har fört honom till många olika länder världen över, bland annat Colombia, Pakistan, Ryssland, Syrien och Afghanistan.
Pieter har också grundat Civilian Act, vars syfte är att hjälpa företag, organisationer och frivilligorganisationer att växa genom visuellt berättande och personlig kommunikation. Civilian Act åtog sig ansvaret att visa upp en intim och i övrigt osedd aspekt av flyktingars liv – och via Love Stories vill Civilian Act uppmärksamma dessa personer och skapa en större förståelse för den verklighet som vi alla direkt eller indirekt påverkas av.
Pieter har rört sig mellan mer personliga projekt och kommersiella uppdrag, och hans arbete har tilldelats många priser, inklusive två World Press Photo-utmärkelser (Världspressfotopriset, 2008 och 2010) och svenska Årets fotograf och Årets fotojournalist (tre gånger). Hans senaste film- och bokprojekt, Hungry Horse, nominerades till en Emmy 2015.Lär känna Nikons andra ambassadörer