Nadia Meli

Bröllop

Människor är min passion – och genom att fota får jag en nyckel till deras liv och berättelser.

Biografi

Nadia Meli är en internationell fotograf som är född i Italien och uppvuxen i Tyskland, och som specialiserat sig på intima bröllop och privata vigslar på tu man hand över hela Europa. Nadia började sin verksamhet med bröllopsfotografering år 2010 efter att ha fotot olika vänners bröllop. Sedan dess har hon fotograferat hundratals bröllop över hela världen och hennes arbete har publicerats i många olika tidningar och bloggar. Tack vare hennes unika, naturliga och genuina fotostil har hon blivit en välkänd fotograf inom sitt område. Nadias största intressen är människor, deras berättelser och liv och att se hur just deras stora dag blir till verklighet. År 2015 började hon därför arbeta som lärare och hålla workshops och onlinekurser, där fokus ligger på att utveckla en vision för fotografer och hjälpa dem att hitta sin egen konstnärliga röst och stil.Vad jag har i kameraväskan

”Nikons utrustning är otrolig, den hjälper mig att skapa mycket precisa bilder med massor av färg. Jag tror på effektivitet och nedanstående utrustning är allt jag behöver för den typ av bilder som jag vill skapa.”D750

En av de första Nikon-kamerorna jag använde var D700 – jag älskade den så mycket, särskilt för att den kunde fånga vackra färger och pasteller. Dess efterföljare, D750:an, är ett fenomenalt steg framåt jämfört med den ursprungliga utrustningen. Den är supersnabb, vilket är mycket viktigt vid bröllopsfotografering, och tack vare det kompakta huset kan jag röra mig fritt bland gästerna utan att vara i vägen. Att den fungerar så bra vid fotografering i dåligt ljus är också otroligt praktiskt när man ska fota på natten då festen pågår som bäst.

Visa kameran

D850

D850 är otrolig – en riktig monsterkamera! Den har ett oöverträffat ISO-omfång på 64–25 600 – vilket är en suverän funktion för en fotograf som inte gillar att använda blixt och något som jag ständigt sätter på prov i mitt arbete. Dess ljuskänslighet, nyanser och uttryck betyder också att de resulterande RAW-bilderna är vackra med massor av färg. D850 har gått upp i ledningen och är nu min nya favoritkamera.

Visa kameran

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Nikon 85 mm är ett fantastiskt objektiv. Faktum är att jag använder det mest hela tiden tillsammans med 35 mm-objektivet! Det är superbrett och färgerna blir mycket vackra, tack vare att Nano Crystal Coat minimerar följderna av ghost-effekter och linsöverstrålning. Jag älskar det helt enkelt!

Visa objektivet

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

En annan viktig komponent i min kameraväska är 35 mm-objektivet. Detta vidvinkelobjektiv har en stor f/1,4-bländare och passar mycket bättre för fotografering i svagt ljus. Tillsammans med D850 är det perfekt för fartfyllda nattbilder! Detta är ett objektiv som jag verkligen kan lita på.

Visa objektivet

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Detta är ett sådant enkelt objektiv att använda. Faktum är att när du tittar i det är det nästan som att se det som finns framför dig med dina egna ögon, och det är därför det fortfarande är så populärt bland bröllopsfotografer. Den stora maximala bländaren på f/1,4 säkerställer en ljus bild i sökaren, och det är perfekt för fotografering vid sämre ljusförhållanden när du behöver ett något grundare skärpedjup.

Visa objektivet

AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED

Vid bröllopsfotografering är det alltid bra att ha ett makroobjektiv i kameraväskan som du kan använda för att föreviga mindre detaljer i närbild – det kan vara en blomma eller en bit fint arbetad spets på en brudklänning. Det här objektivet passar perfekt, med en avbildningsskala på 1:1 och ett vibrationsreduceringssystem som ger en snabb och stadig fokusering när du fotograferar utan stativ.

Visa objektivet

Lär känna Nikons andra ambassadörer