Nikon D5

Nikon D5 är min nya favoritkamera och jag är stolt över att vara ambassadör för Nikons nya flaggskepp inom DSLR-segmentet.

Kameran lanserades på CES i januari 2016. Det nya 153-punkters autofokussystemet ger exceptionellt bred täckning och kameran har den högsta utökade känsligheten i Nikons historia, med ett utökat ISO-omfång på upp till ISO 3 280 000.

Jag testade den först på en racerbana i Spanien där jag fotograferade motorcyklar som körde runt banan i höga hastigheter. I sådana situationer är vi sportfotografer helt beroende av ett snabbt AF-system för att kunna ta de bästa bilderna. Kameran låg väldigt naturligt i handen. Många av mina fotografvänner är sugna på att få lägga vantarna på en!

Nikon D4

Nikon D4 är också en fantastisk kamera och en av mina extrakameror när jag inte använder Nikon D5.

Återigen är det en snabb, flerfunktionell kamera med fantastisk autofokus och avancerad motividentifiering.

Nikon D4s

Nikon D4S är fantastisk genom sin hastighet och det utökade ISO-omfånget, vilket gör den till en mästare över både mörker och ljus. Den har också avancerad autofokus, vilket är avgörande när man fotograferar sport.

AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Nikons 400 mm-objektiv är perfekt för sportfotografering tack vare ett snabbt autofokussystem och sportvibrationsreduceringsläget som gör att man kan ta fantastiska kvalitetsbilder.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Det här objektivet är fantastiskt genom sin ultravida zoom som gör att man kan komma nära motivet, men också inkludera hela omgivningen, vilket återigen är jätteviktigt vid sportfotografering.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Det här objektivet har en fantastisk zoom som ger en vacker, skarp bild.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II

Det här är ett av de bästa telezoomobjektiv i mellanområdet som jag har använt. Det har fantastisk autofokus, vilket är väldigt smidigt när man fotograferar snabbrörliga motiv, och det skapar skarpa bilder.