Nikon-NOOR-akademin

Vi sitter inte bara och väntar på att nästa generations visuella historieberättare ska växa fram. Vi är aktiva och tar utbildningen till dem i deras hemländer. Sedan 2009 har flera av NOOR:s ledande dokumentärfotografer blivit instruktörer på Nikon-NOOR-akademin. De har rest i alla våra europeiska områden för att dela sina kunskaper med kommande bildjournalister. Vi har tränat mer än 1 000 deltagare från mer än 70 länder i workshoppar från Kazakstan till Istanbul, Sverige och Polen.

NOOR-instruktörer tillför mer än bara sina fotografikunskaper till akademin. De hjälper deltagare att lära sig ordna sina bilder i rätt ordningsföljd, sälja sina historier och utveckla sin unika röst inom fotograferingen. De delar även med sig av grundläggande kunskaper från arbetet på fältet, ger vägledning om hur man arbetare med fixare och säkerhetsråd eftersom många av deltagarna i mästarklasserna kommer att arbeta i konfliktområden.

Stödet sträcker sig längre än så. Genom Nikon-NOOR-akademin får deltagarna ett ständigt växande nätverk av andra unga fotografer och fotoproffs som fortsätter att hjälpa dem när deras karriärer fortsätter att utvecklas.