DAVID YARROW

Djur och konst

Fotografering är ett sätt för mig att finna försoning och undfly vardagen. En chans att utforska avlägsna hörn av världen och fånga extrema miljöer och de sällsynta djur som lever där.

Biografi

David Yarrow föddes i Glasgow, Skottland 1966. Han blev intresserad av fotografi vid tidig ålder och när han var 20 jobbade han som fotograf för The Times på planen vid VM-finalen i Mexico City. Den dagen tog han den kända bilden där Diego Maradona håller i pokalen, vilket ledde till att han blev ombedd att täcka OS och många andra idrottsevenemang.

Det var först många år senare som han hittade sin nisch – att dokumentera naturen. Hans gripande och uppslukande foton av livet här på jorden har gett honom en ständigt växande grupp beundrare bland konstsamlare. 2018 har David etablerat sig som en av världens bästsäljande konstfotografer.

Vad jag har i kameraväskan

Jag har använt Nikon-utrustning i 33 år och den har bara blivit bättre och bättre, särskilt när man arbetar i extrema, tuffa miljöer. Det är en fantastisk möjlighet för mig att samarbeta med Nikon på europeisk nivå.

Nikon D850

Nikon har alltid varit ledande inom utvecklingen av intuitiva kamerahus som har en fullständig förståelse för fotografens behov, både på professionell nivå och amatörsnivå.

Det var en ära att bli inbjuden till lanseringen av D850 i fjol, med tanke på att Nikon har varit vid min sida under varje steg i min karriär. Det här kamerahuset är verkligen ett stort steg framåt och förändrar allt. Det är kamerornas konung. Upplösningen är bättre än något jag någonsin har sett förut, med hög bildhastighet och enastående autofokus. Jag gör ju väldigt stora utskrifter av mina bilder och förr var jag tvungen att välja upplösning över bildhastighet, men med D850 slipper jag kompromissa. Jag får det bästa av båda världar.

Visa kameran

Nikon D5

När jag inte använder D850 brukar jag ha D5 inom räckhåll när jag fotar i extrema miljöer. Den är särskilt bra för höghastighetsfotografering, när man behöver fånga många bilder på en sekund.

Dess utökade känslighet gör även att man kan växla från starkt solljus till mörker utan problem, vilket är särskilt viktigt i mitt jobb där jag ofta inte vet vilken avlägsen plats jag kommer att vara på härnäst, eller när.

Visa kameran

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

När man arbetar i extrema, tuffa miljöer behöver man en uppsättning objektiv som klarar av tuffa väderförhållanden, vare sig det är den extrema hettan i Vergenoeg i Namibia eller iskylan i Igloolik i Nunavut.

Jag använder sällan långfokusobjektiv, och jag har inte ens ett zoomobjektiv. Jag tycker att Nikons objektiv med fast brännvidd är allra bäst.

Vidvinkelobjektivet på 35 mm är perfekt för min stil av fotografering, där jag behöver högkvalitativ optik för att upptäcka och fånga själen hos de jag fotar. Och den tysta autofokusen är avgörande när jag är några meter från ett lejon eller en varg!

Visa objektivet

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Det här är ett robust objektiv med fast brännvidd som verkligen pressar gränserna för vad som är möjligt när det gäller bildkvalitet. Med f/1,4 maximal bländare och 58 mm brännvidd får man ett otroligt vidöppet resultat, vilket är perfekt för mina porträtt av några av naturen vackraste varelser. Det är även bra för fotografering av nattlandskap.

Visa objektivet

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Objektivet på 105 mm med fast brännvidd är enastående. Det märks att det är designat för att uppmuntra nya och unika konstnivåer i porträtt- och konstfotografering, för det är tillräckligt flexibelt för att fånga fotografens unika stil och estetik på ett sätt många andra objektiv inte klarar av. Dess optiska konstruktion garanterar förstklassig skärpa, kontrast och upplösning och tillsammans med D850 är det här utan tvekan ett av de bästa objektiv på marknaden.

Visa objektivet

MONARCH HG 10x42

Jag vill inte vara tvungen att ta upp ett tungt teleobjektiv för att kunna se mig omkring. Den här är så liten och ett mycket mer praktiskt sätt att överblicka landskapet. Jag köper gärna vad som helst som kan underlätta mitt jobb, och med MONARCH HG-kikaren kan jag jobba mer effektivt. Den hjälper mig att avgöra vad jag ska fotografera och vad jag ska undvika. Den gör också att jag kan insupa Afrikas stillhet utan pressen att behöva trycka på avtryckaren.

VISA KIKARE

Lär känna Nikons andra ambassadörer