Z 7

Från27 990,00 kr

inkl. moms + Fri frakt

  • Köp nu
Idéer som inspirerar. Bilder som ger genklang.
nikon-image

Produktvisning Nikon D850

nikon-image

Night Light: Nikon Z 7 with Jamari Lior

nikon-image

Inspirerad av ljus. Z-fattning.

nikon-image

Stor fattning. Stor inverkan.

Den breda fattningen med en diameter på 55 mm innebär att din kamera i Z-serien tar in mer ljus. Det korta avståndet mellan objektivfästet och kamerans bildsensor i fullformat – bara 16 mm – innebär att mer av ljuset når sensorn.

Nikkor Z Noct S Line BK

Inspirerad av ljus.

Från skymningar till grafikskuggor. Den kraftfulla optiska utformningen i Nikons Z-objektiv i kombination med den breda fattningen gör att du kan utföra mirakel med ljuset.

nikon-image

Otroliga detaljer. Otroligt fokus.

Den bakbelysta CMOS-sensorn med 45,7 megapixlar i fullformat med skärpeplanfassökande AF tar knivskarpa bilder.

nikon-image

Snabbare än snabb

Den blixtsnabba bildprocessorn EXPEED 6 levererar bilder med lågt brus och enastående dynamiskt omfång vid såväl höga som låga ISO-värden.

nikon-image

FULLFORMAT. FULL SIKT.

Ta dig an utmaningen med ultrahöga pixeltal med fenomenal precision. Följ din intuition hela vägen ut i kanten på bilden.

nikon-image

Bredda kreativiteten

Var beredd med ultrabred autofokus-täckning (AF) över 90 % av bilden. Kombinerad med den otroliga fokuskraften i Nikons Z-fattningsobjektiv upptäcks till och med motiv i utkanten av bilden enkelt.

nikon-image

Fokusera fritt

AF-systemet upptäcker rörelser omedelbart. Till och med små eller snabba motiv följs med absolut precision i alla ljusförhållanden. Och du kan använda pinpoint-AF-läget för att finjustera de små detaljerna.

nikon-image

I ljuset

Exponeringsmätare ned till -4 EV är tillgänglig vid fotografering med ett objektiv som har en ljusstyrka på f/2 eller snabbare.

nikon-image

Fånga uttrycket

En intelligent AF-processor för ansiktsigenkänning upptäcker och följer ansikten, även när motivet tittar bort en kort stund.

nikon-image
nikon-image
nikon-image

STABIL

Femaxlig optisk vibrationsreducering (VR) i kameran kompenserar för kameraskakningar i fem riktningar. Behåller skärpan. Stabil video.

nikon-image

Action

Sportläget ger en stabil sökarbild när man fotograferar mycket snabba händelser eller vid panorering. När du filmar samverkar den femaxliga, optiska vibrationsreduceringen med elektronisk VR för att ge otroligt stabila bilder.

nikon-image

Fem slutartider

Häng med i händelserna, och ljuset. Med kamerans femaxliga, optiska vibrationsreducering kan du fotografera med upp till fem slutartider långsammare än vad som annars är möjligt.²

nikon-image

Avslöja allt

nikon-image

Förtrollande action

Filma 4K-/UHD-filmer med fullformat med 30p. Uppnå fängslande slowmotion med detaljerade full HD-filmer med upp till 120p. Du kan enkelt ta stillbilder samtidigt som du filmar i 4K eller full HD.

nikon-image

Högupplösning

Översampling från 8K möjliggör 4K-bilder med spektakulär finess och detaljrikedom. Den snabba EXPEED 6-processorn skapar rena filer, fria från brus, moarémönster och felaktiga färger.

nikon-image

Kontrollera det vackra

Nikons ljusa Z-fattningsobjektiv har tyst autofokus och utsökt bokeh. Du kan dessutom få hjälp av kamerans inbyggda fokus när du manuellt ändrar fokus under en scen.

nikon-image

Stabila rörelser

Känslighet för AF-hastighet och AF-spårning kan ställas in under filminspelning. Den otroliga fokuskraften i Nikons Z-fattningsobjektiv minskar de oönskade effekterna av svajigt fokus och fokusförskjutning vid zoomning.

nikon-image

10-bitars N-logg

Skapa karaktär. Filma med högt 10-bitarsdjup och få fyra gånger mer information än med en 8-bitarsinspelning av standardtyp, vilket ger dig maximal bildkvalitet för redigering och nyansering. Aktivera Visningshjälp för att se en standardbild med enkel nyanseringskompensation.

nikon-image

Visning av tidskod

Håll koll. Registrera tidskod i drop frame-format eller ej drop frame-format och mata ut via 10-bitars HDMI. Z 7 är kompatibel med Atomos Open Protocol: du kan synkronisera start/stopp av HDMI-filminspelning via din externa inspelare. Eller via kameran.

nikon-image

Aktiv D-lighting

Balansera ljuset. Inbyggd aktiv D-Lighting balanserar ljus och skuggor i scener med hög kontrast. Perfekt för bilder som behöver vara färdiga att användas så snart du är klar.

nikon-image

RAW-video

Redigera och nyansera filmsekvenser med RAW-videodata från kamerasensorn. Nikon Z 7 kan generera en 12-bitars RAW-videoström via HDMI till en extern inspelningsenhet som Atomos Ninja V.³ ⁴ Funktionen kan aktiveras på ett Nikon-servicecenter.

nikon-image

ProRes RAW

Videoströmmen spelas in som ProRes RAW.⁵ Det är perfekt för HDR-arbetsflöden, eftersom du får maximal flexibilitet vid nyansering och utökad detaljrikedom i ljusa och mörka områden.

nikon-image

Robust

Asfäriska glaselement och skyddsbeläggningar förhindrar att linsöverstrålning, reflektioner och smuts begränsar din sikt. Dra fördel av hög synlighet i mörker och klar sikt i start ljus.

nikon-image

Skarpt

Den stora och tydliga elektroniska OLED-sökaren återskapar färger på ett naturligt sätt och hanterar rörelser utan problem. Skarpa, stabila bilder gör kompositionen enkel – även om du panorerar snabbt eller har zoomat in för att bekräfta fokus.

nikon-image

Mångsidig

EVF kan visa bilder så som de ser ut med tillämpade inställningar – eller så kan du välja en naturlig bild som liknar den man får med en optisk sökare. Du kan lägga över viktig fotograferingsinformation för att underlätta kompositionen i någon av vyerna.

nikon-image

Utforska

Ett slitstarkt och samtidigt lätt kamerahus i magnesiumlegering och omfattande tätningar gör att du kan ta med dig den här kameran överallt. Högprecisionsslutaren har testats för 200 000 cykler. Greppet är djupt, bekvämt och säkert.

nikon-image

Experimentera

Hitta vinklarna på den högupplösta och vinklingsbara pekskärmen. Svep enkelt med fingret fram och tillbaka när du granskar bilder på den högupplösta och vinklingsbara pekskärmen, och dubbeltryck på en del av en bild för att visa en hundraprocentig förstoring av bildområdet.

nikon-image

Upprepa

Med viktiga knappar och reglage precis där du vill ha dem gör du snart allting utan att tänka på det. Om du är van vid att använda en DSLR-kamera kommer du känna igen den översta LCD-skärmen.

En adapter. Oändligt med inspiration.

Fotografera med NIKKOR-objektiv med F-fattning och Nikon Z-kameran. Med FTZ-fattningsadaptern kan du använda objektiv med F-fattning utan att försämra bildkvaliteten.

nikon-image
nikon-image

Få ett snabbare arbetsflöde med CFexpress

Nikon Z 6 och Z 7 har stöd för CFexpresskort (typ B)⁶. Det ger blixtsnabba skrivhastigheter och överföring från kameran till datorer. Smidig hantering av stora filer.

nikon-image

Anslut till en smart enhet

Använd inbyggt Wi-Fi® och Bluetooth® för att snabbt ansluta till en smart enhet med SnapBridge. Dela JPEG-bilder direkt. Ta stillbilder och filma via fjärranslutning.

nikon-image

Anslut till en dator

Överför enkelt JPEG- och RAW-bilder i stationsläge eller accesspunktsläge. Använd den tillvalsbara trådlösa sändaren WT-7A för trådbundet/trådlöst nätverk över längre avstånd.

nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image

Tekniska data

TypSpegellös
ObjektivfästeNikon Z-fattning
BildsensorFX (fullformat), CMOS, 35,9 mm × 23,9 mm
Totalt antal pixlar46,89 miljoner
DammreduceringssystemReferensdata för borttagning av damm i bilden (kräver Capture NX-D); rengöring av bildsensor.
Effektiva pixlar45,7 miljoner
Bildstorlek (pixlar)FX-bildområde (36 x 24), (L) 8 256 x 5 504 (45,4 miljoner), (M) 6 192 x 4 128 (25,6 miljoner), (S) 4 128 x 2 752 (11,4 miljoner).
DX-bildområde (24 × 16), (L) 5 408 × 3 600 (19,5 miljoner), (M) 4 048 × 2 696 (10,9 miljoner), (S) 2 704 × 1 800 (4,9 miljoner).
5: 4-bildområde (30 × 24), (L) 6 880 × 5 504 (37,9 miljoner), (M) 5 152 × 4 120 (21,2 miljoner), (S) 3 440 × 2 752 (9,5 miljoner).
1: 1-bildområde (24 × 24), (L) 5 504 × 5 504 (30,3 miljoner), (M) 4 128 × 4 128 (17,0 miljoner), (S) 2 752 × 2 752 (7,6 miljoner).
16: 9-bildområde (36 × 20), (L) 8 256 × 4 640 (38,3 miljoner), (M) 6 192 × 3 480 (21,5 miljoner), (S) 4 128 × 2 320 (9,6 miljoner).
Fotografier tagna under filminspelning med en bildstorlek på 3 840 × 2 160: 3 840 × 2 160.
Fotografier tagna under filminspelning med andra bildstorlekar: 1 920 × 1 080.
Lagring - filformatNEF (RAW): 12- eller 14-bitar (förlustfri komprimering, komprimerad eller okomprimerad); stor, medelstor eller liten tillgänglig (medelstora och små bilder tas med ett bitdjup på 12 bitar med förlustfri komprimering), JPEG:
TIFF (RGB).
JPEG: Kompatibel med JPEG-Baseline med låg (ung. 1:4), normal (ung. 1:8) eller hög (ung. 1:16) komprimering (liten filstorlek). Komprimering med bildkvaliteten Optimal är tillgänglig.
NEF (RAW)+JPEG: Varje foto lagras både i NEF-format (RAW) och i JPEG-format.
Ytterligare information

¹ Den 23 augusti 2018
²Enligt CIPA-standarderna.
³För kompatibilitet med Nikons RAW-videoformat kan det även krävas en firmwareuppdatering för Atomos externa Ninja V-inspelningsenheter. Mer information finns på Atomos webbplats.
⁴ Gör din Z 7-kamera redo för 12-bitars RAW-videoformat. Ladda ned den senaste firmwareuppdateringen och ta sedan med din kamera till ett Nikon-servicecenter för att aktivera RAW. Att aktivera RAW kan medföra vissa kostnader, servicecentret kan ge mer information.
   Ladda ned den senaste firmwareversionen här
   Hitta ditt Nikon-servicecenter här
⁵ ProRes RAW är ett RAW-videoformat som utvecklades 2018 av Apple Inc.
⁶ CFexpress-kort (typ B) som tillverkas av Sony, ProGrade och Lexar stöds. Fler tillverkare av minneskort kommer att läggas till i framtiden genom firmwareuppdateringar.

Bluetooth®-logotyperna är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa logotyper av Nikon och dess dotterbolag sker under licens.®
® ®Wi-Fi® och Wi-Fi Certified-logotypen är registrerade varumärken som tillhör Wi-Fi Alliance®.
Alla Nikon-varumärken är varumärken som tillhör Nikon Corporation.


Objektkod
Z 7 – VOA012BE
Z 7 24-70 f/4-paket – VOA010K001
Z 7 FTZ-paket – VOA010K002
Z 6 24-70 f/4 + FTZ-paket + 64 GB XQD
Z 7 24-70 f/4 + FTZ-paket + 64 GB XQD