Nikon Imaging | Sverige | Europa

03-04-2017

Nikon lanserar jubileumsmodeller inför 100-årsfirandet

Stockholm, Sverige, den 3 april 2017: Nikon lanserar en serie jubileumsmodeller och -produkter för att fira sitt 100-årsjubileum den 25 juli 2017.

Ända sedan starten år 1917, under namnet Nippon Kogaku K.K., har Nikon försett världen med unika produkter som har flyttat fram gränserna för optisk teknik och precisionsteknik. Jubileumsserien har 100th Anniversary-logotypen plus särskilda ytstrukturer och detaljer. Här ingår Nikons två ledande digitala SLR-kameror, det ultimata NIKKOR-objektivet i serien med maximal bländare på f/2.8, en specialsats med tre NIKKOR-objektiv, och sist men inte minst jubileumsmodeller av tre kikare.

Det kommer även att finnas en specialserie med produkter för 100-årsjubileet – besök vår jubileumswebbplats http://www.nikon.com/100th/ för mer information.

D5 100th Anniversary Edition

Modell D5 är Nikons ledande digitala SLR-kamera. Den här versionen, som förkroppsligar traditionen hos en flaggskeppsmodell, har en mörk metallgrå yta och en stämpel som omnämner Nikons bidrag till studier och utforskning av rymden. Ett jubileumshäfte som beskriver detta mer ingående medföljer också.

D500 100th Anniversary Edition

Vår 100th Anniversary Edition har en metallgrå yta och jubileumslogotyp, och kombinerar ett elegant utseende med fotografering av högsta kvalitet. Den levereras i en exklusiv metallförpackning med logotyp och serienummer, ett särskilt kamerahuslock och en läderrem med präglad logotyp.

NIKKOR AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8E FL ED VR 100th Anniversary Edition

Den här jubileumsmodellen av AF-S NIKKOR AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8E FL ED VR levereras med de enskilda glaselement som utgör dess inre funktioner, samt ett specialstativ och en väska – du får en genuin känsla för hur objektivet uppnår sin karakteristiska återgivning.

NIKKOR Triple F2.8 Zoom Lens Set (sats) – 100th Anniversary Edition

NIKKOR-objektiven har blivit synonyma med Nikons optiska teknik. Den här jubileumssatsen innehåller de tre zoomobjektiv med maximal bländare på f/2.8 som bäst representerar varumärket NIKKOR – vidvinkelobjektivet AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED, normalobjektivet AF-S NIKKOR 24–70 mm f/2.8E ED VR och teleobjektivet AF-S NIKKOR 70–200 mm f/2.8E FL ED VR. Samma jubileumsserienummer finns ingraverat på alla tre objektiven.

WX 7×50 IF och WX 10×50 IF 100th Anniversary Edition

Dessa kikaremodeller i den nya WX-serien (WX 7x50 IF, WX 10x50 IF) har extra bred bildvinkel och ett exklusivt serienummer är stansat ovanpå centralaxeln. Jubileumslogotypen är tryckt på undersidan av kikarens centralaxel och på den exklusiva WX-läderremmen som medföljer den vanliga remmen. Det totala antalet är begränsat till ett hundra (7x50 och 10x50 tillsammans).

8×30 E II 100th Anniversary Edition

Detta är en jubileumsmodell av Nikons 8x30E II, en kikare med traditionell och klassisk design som har använts och älskats av många genom alla år sedan den först lanserades. Den här modellen har jubileumslogotyp och en exklusiv metallgrå yta. Den levereras också med en specialrem och väska.

Jubileumsprodukter inför 100-årsfirandet

Nikon 100th Anniversary Crystal Creation Nikon Model I

Detta är en vacker kristallreproduktion av Nikons första 35 mm-kamera från 1948, den legendariska Model I. Kristallkameran har skapats av Swarovski*, världens ledande tillverkare av kristallprodukter.

Nikon 100th Anniversary – Nålkollektion

Den här nålkollektionen visar Nikons mest historiska och populära produkter samt företagets logotyp genom ett århundrade.

Nikon 100th Anniversary – Miniatyrkamera Nikon F

Nikon F var Nikons första flaggskeppskamera som satte standarden för spegelreflexkameror världen över. Kameran är verklighetstroget återgiven i 1/2-skala.

Nikon 100th Anniversary – Kamerarem i premiumklassen

Tillverkad helt i italienskt läder i toppkvalitet. Materialet förbättras med ålder och användning.

Mer information kommer i juni.
Besök vår webbplats om 100-årsjubileet för mer information.

*Swarovski är ett varumärke eller registrerat varumärke som tillhör Swarovski AG.

Specifikationer, design, produktnamn och standardtillbehör kan variera mellan olika länder och områden. Tillverkaren kan ändra specifikationer och utrustning utan föregående meddelande och utan ansvarsskyldighet.