Nikon Imaging | Sverige | Europa

06-10-2016

Nikon introducerar laseravståndsmätaren MONARCH 7i VR

Amsterdam, Nederländerna, 6 oktober 2016: Nikon lanserar idag MONARCH 7i VR, en innovativ laseravståndsmätare med optisk vibrationsreducering (VR).

MONARCH 7i VR är utrustad med ett effektivt VR-system som reducerar vibrationer i sökarbilden orsakade av handskakningar till ca 1/5 eller mindre (baserat på Nikons mätningar). Den här tekniken innebär en drastisk förenkling av avståndsmätningen då målet förblir stadigt i sökaren och minskar mängden felaktiga mätningar som orsakas av att laserstrålen inte hittar målet eller mäter till fel mål. MONARCH 7i VR har ett maximalt mätavstånd på upp till 915 meter (linjärt avstånd), vilket tillsammans med VR-tekniken ger snabba, enkla och exakta mätningar av ännu mindre föremål på ännu större avstånd.

MONARCH 7i VR har 6x förstoring och flerskiktsbelagda linser för att ge en skarp, ljusstark sökarbild. ID-tekniken möjliggör, utöver mätning av faktiskt (linjärt) avstånd, även horisontell avståndsmätning. Tack vare Nikons algoritm för databehandling – HYPER READ – visas mätresultatet inom ca 0,5 sek. oavsett mätavstånd.

MONARCH 7i VR har en kompakt, ergonomisk design och enastående optisk kvalitet. Avståndet till målet kan mätas snabbt och exakt i situationer där varje sekund räknas och det är den idealiska partnern för utomhusaktiviteter. Den vattentäta och imfria konstruktionen (batterifacket är regntätt) gör MONARCH 7i VR redo att användas under de mest utmanande förhållanden.

Pris: MONARCH 7i VR: 4 990 kr