Nikon Imaging | Sverige | Europa

06-10-2016

Nikon lanserar de nya laseravståndsmätarna COOLSHOT 80i VR/COOLSHOT 80 VR för golf

Amsterdam, Nederländerna, 6 oktober 2016: Nikon lanserar idag två banbrytande nyheter för golfmarknaden; COOLSHOT 80i VR och COOLSHOT 80 VR, två innovativa laseravståndsmätare med optisk VR (vibrationsreducering).

Det effektiva VR-systemet reducerar vibrationer i sökarbilden orsakade av handskakningar till ca 1/5 eller mindre (baserat på Nikons mätningar). Den här tekniken innebär en drastisk förenkling av avståndsmätningen då målet förblir stadigt i sökaren, och minskar mängden felaktiga mätningar som orsakas av att laserstrålen inte hittar målet eller mäter till fel mål.

Båda modellerna använder ”första målprioritet”, en mätalgoritm speciellt utvecklad för golfsituationer exempelvis vid mätning av avståndet till en flagga på greenen med träd i bakgrunden. Den nya LOCKED ON-tekniken bekräftar med en ring i sökaren när avståndet till första målet (flaggan) visas. Detta ger golfspelaren en extra säkerhet och bekräftelse på att rätt avstånd anges.

COOLSHOT 80 VR mäter endast faktiska (linjära) avstånd, medan COOLSHOT 80i VR utrustats med  ID-teknologi som gör att den utöver faktiskt avstånd även kan mäta höjdskillnad, horisontellt avstånd och höjdjusterat avstånd (horisontellt avstånd ± höjd). Denna funktionalitet gör COOLSHOT 80i VR till den perfekta följeslagaren på kuperade banor.

Både COOLSHOT 80i VR och COOLSHOT 80 VR har 6x förstoring och flerskiktsbelagda linser för att ge en skarp, ljusstark sökarbild. Mätresultatet visas inom ca 0,5 sek. tack vare HYPER READ, Nikons algoritm för databehandling. Den kompakta, ergonomiska designen garanterar att de är lätta att bära med sig och ger ett stadigt, bekvämt grepp. Båda modellerna är vattentäta (batterifacket är regnsäkert) och imfria, redo för spel i alla väder så att du kan fokusera på spelet med problemfria mätningar.

Pris:
COOLSHOT 80 VR: 4 490 kr
COOLSHOT 80i VR: 4 990 kr