Nikon Imaging | Sverige | Europa

14-07-2016

Nikons nya MONARCH HG-sortiment – mer avancerat än alla tidigare MONARCH-kikare

Amsterdam, Nederländerna, 14 juli 2016: Höga optiska prestanda, skärpa från kant till kant och vackra naturliga färger i ett kompakt hus – de nya kikarna MONARCH HG 8×42 och 10×42 har bättre prestanda än alla tidigare MONARCH-modeller.

Det breda skenbara synfältet (60,3˚ för 8×42-modellen och 62,2˚ för 10×42-modellen) ger en spektakulär visuell upplevelse samtidigt som det fältutjämnande linssystemet garanterar en skarp och tydlig bild ända ut i bildkanterna.

ED-glas (med extra låg färgspridning) korrigerar kromatisk aberration och ger en kontrastrik, högupplöst bild med naturliga färger. Alla linser och prismor har en flerskiktsbeläggning av hög kvalitet, och takkantsprismat har en högreflekterande dielektrisk flerskiktsbeläggning. Tillsammans ger det en ovanligt klar bild med upp till 92 % eller högre ljusgenomsläpp.

Den eleganta formgivningen och den låga vikten gör att kikarna är enkla att bära med sig när du är på resande fot, samtidigt som kikarhuset av magnesiumlegering och med repbeständig linsbeläggning är robust och hållbart. Det långa pupillavståndet garanterar ett klart synfält även om du har glasögon, samtidigt som de vrid- och skjutbara ögonmusslorna gör det enkelt att hitta rätt betraktningsläge. MONARCH HG-kikarna är perfekta för alla utomhusaktiviteter, och det kvävgasfyllda kikarhuset ger dem en överlägsen vattensäkerhet ner till ett djup av 5 m och upp till 10 minuter. Invändig imbildning förebyggs inuti det optiska systemet, även i miljöer med lågt tryck upp till höjder motsvarande 5 000 m, så att du alltid kan se klart när det är som viktigast.

Pris och säljstart:

De nya MONARCH HG 8x42 och 10x42 räknas komma till butik under augusti 2016 till rekommenderade priser på 9,390 kr. inkl. moms resp 9,890 kr inkl. moms