Nikon Imaging | Sverige | Europa

01-08-2016

DEN PERFEKTA SEMESTERKAMERAN: VATTENTÄTA OCH STÖTTÅLIGA COOLPIX W100

Stockholm, 1 augusti 2016: Nu kommer en ny kamera i Nikons COOLPIX-serie, skapad för äventyr hemma och utomlands: COOLPIX W100 med 13,2 megapixlar. Du kan simma och dyka med den ned till 10 meters djup¹, tappa den från 1,8 meters höjd², fota i temperaturer ned till -10o C³, och dessutom är den dammtålig⁴, så du kan ta med den överallt utan att oroa dig.

Fotografera i hög kvalitet och dela direkt med SnapBridge⁵, appen som automatiskt för över bilder till din smarta enhet så att du enkelt kan lagra och dela bilder på sociala medier när du är på språng. Med hjälp av Bluetooth®⁶ low energy (BLE) technologyupprätthåller SnapBridge en konstant lågenergianslutning mellan COOLPIX W100 och din smartphone eller surfplatta, så att du enkelt kan hålla koll på din fotografering. Du kan spela in full HD-film (1 080p) med stereoljud med en enkel knapptryckning, och elektronisk VR (vibrationsreducering) gör filmerna jämna och tydliga.

COOLPIX W100 är lätt att använda med programmerade knappar, ett enkelt gränssnitt och en särskild barnmeny som gör att den passar fotografer i alla åldrar. När du väljer enkelt autoläge optimerar kameran alla inställningar automatiskt så att du får fina bilder varje gång, och det blir lätt att komponera bilder tack vare den tydliga TFT LCD-monitorn på 6,7 cm/2,7 tum med 230 000 punkter – även i svagt ljus eller direkt solljus.

Det har aldrig varit enklare att ta perfekta porträtt, både på land och under vatten. Det smarta porträttsystemet aktiverar funktioner som Ansiktsprioriterande AF, som automatiskt identifierar motivets ansikte och fokuserar på det, och Ansiktsinramning under vatten, en funktion som fotograferar automatiskt när människors ansikten upptäcks i havet eller poolen.

Vid lanseringen av den nya vattentäta och stöttåliga kameran sa Mattias Hjortzberg, produktchef för COOLPIX på Nikon Nordic: ”COOLPIX W100 är en perfekt kamera för hela familjen hemma eller på semester. Den är vattentät ner till 10m, stötsäker upp till 1,8 meter samt tål att tas med till skidbacken i minus 10 grader. När man tagit sina bilder kan man enkelt göra dem ännu roligare genom att använda inbyggda filter samt skojiga animeringar. Vill man sedan dela med sig av bilder och filmer, så kan kameran redan sekunderna efter att man har tagit bilden, automatiskt skicka dem till din smartphone eller surfplatta via Nikons innovativa mjukvara SnapBridge. Detta sker helt trådlöst via Bluetooth Smart Ready eller Wi-Fi. Det räcker att man har sin telefon i närheten, då kameran och telefonen är konstant uppkopplade mot varandra via Bluetooth Smart Ready. Att dela roliga och bra bilder har aldrig varit enklare!”

Tekniska data:
• 3x optisk zoom (30-90mm ekvivalent till 135mm formatet) samt 6x Dynamic Fine Zoom
• Elektronisk VR
• 13,2 megapixel
• 1080p film med stereoljud
• 2,7” LCD skärm
• 177g
• Wi-Fi/Bluetooth/NFC

Säljstart är i mitten av september och rekommenderat pris är 1690 kronor.

¹ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 8 (IPX8: fotografering möjlig under vatten i 60 minuter på 10 meters djup).
² (Klarade Nikons stöttest som följer MIL-STD 810F Method 516.5- Shock).
³ Ned till ca -10 °C.
⁴ JIS/IEC-skydd motsvarande klass 6 (IP6X).
⁵ SnapBridge iOS-appen fungerar endast med COOLPIX W100 efter en uppdatering av kamerans programvara som blir tillgänglig under oktober 2016
⁶ Bluetooth® är ett registrerat varumärke som ägs av Bluetooth SIG, Inc. All användning av sådana varumärken av Nikon Corporation sker under licens.

Presskontakt

Mattias Hjortzberg, produktchef för COOLPIX på Nikon Nordic. Telefon: 070-357 34 33 eller mail mattias.hjortzberg@nikon.com