NIKON INTRODUCERAR NY KORTFILMSTÄVLING TILLSAMMANS MED STOCKHOLMS FILMFESTIVAL

Stockholm, Sverige, 10:e juni 2022: Nikon presenterar Nikon Short Film Awards i samarbete med Stockholms Filmfestival – en tävling där nya filmskapare tävlar med en 60 sekunders lång kortfilm. Vinnaren kommer få ett exklusivt filmkamera-kit från Nikons Z serie för att uppmuntra till mer filmskapande, och det vinnande bidraget kommer även visas under filmfestivalen.

Nikon har alltid varit en ledande aktör när det kommer till att investera i nya kreatörer, och de strävar ständigt efter att inspirera och utbilda kamera-industrin. Nikon Short Film Awards är ett exempel på hur Nikon fortsätter uppmuntra nya talanger från hela Europa att utforska sin kreativitet.

Julian Harvie, Marknadschef, Nikon Northern Europe, säger: “Vi är oerhört stolta över att vara Stockholms Filmfestivals officiella kamerapartner, och ha möjligheten att få presentera Nikon Short Film Awards 2022. Samarbetet och tävlingen är båda ett sätt för oss att visa uppskattning för både rörligt material och vår beundran för nya filmskapare. Vi är stolta att kunna stödja communityt, inte bara genom premium videoutrustning utan även genom att hylla kreatören med denna utmärkelse.”

Den officiella juryn för tävlingen består av Hollywood-regissören Daniel Espinosa, skådespelaren Gizem Erdogan och artisten och skådespelaren Alba August. Utöver en kamera och objektiv från Nikon av eget val, får vinnaren även personlig handledning av en etablerad svensk filmskapare.

För ytterligare information om Nikon Short Film Award vänligen besök https://stockholmfilmfestival.se/sv/stockholms-filmfestival-lanserar-det-nya-kortfilmspriset-nikon-short-film-award