22-09-2021

NIKON PRESENTERAR TVÅ NYA MONARCH-KIKARE SOM LÅTER DIG UPPLEVA NATURENS UNDER I ALL SIN PRAKT

Stockholm, Sverige, 22 september 2021: Nikon har idag presenterat två kikare som kompletterar deras sportoptiksortiment – MONARCH M7 och MONARCH M5. Båda modellerna är utformade för människor med en passion för natur och friluftsliv. De nya kikarna ger en tydlig och naturlig bild av allt som finns att upptäcka utomhus genom de omarbetade, hållbara och eleganta kikarhusen. De kombinerar optisk perfektion med överlägsen ergonomi och finns i en mängd olika konfigurationer, vilket garanterar att det finns en MONARCH för varje friluftsaktivitet. 

Vare sig du är en entusiastisk fågelskådare eller tillbringar timmar i ett gömsle för att komma nära de vilda djuren så är MONARCH M7-kikaren den perfekta följeslagaren. Tack vare ett skenbart synfält på mer än 60˚ – oöverträffat bland kikare i den här klassen – ger alla MONARCH M7-modeller en spektakulär visuell upplevelse. Du får en  konstant gedigen bildkvalitet, vare sig det gäller att  snabbt hitta fåglar som lyfter eller att söka efter vilda djur som gömmer sig kommer du aldrig att missa ett viktigt ögonblick.

Den imponerande MONARCH M5 passar lika bra vid energikrävande hobbies som bergsklättring och vandring som vid mer vilsamma aktiviteter som camping. Alla modeller har ED-glas (med extra låg färgspridning) som korrigerar för kromatisk aberration som annars kan orsaka färgblödning, och de ger alltid en klar och tydlig bild.

Från både MONARCH M7 och MONARCH M5 kan användaren förvänta sig detaljrika, högupplösta bilder som väcker naturens färgprakt till liv. Båda modellerna har prismor med en dielektrisk, högreflekterande flerskiktsbeläggning som garanterar en överlägsen enhetlighet hos ljustransmissionen i hela det synliga spektrumet.

Eftersom vi förstått att komforten är mycket viktig när man väntar på att vilda djur ska visa sig är båda dessa nyheter i MONARCH-sortimentet lätta att hålla i, med ett stadigt grepp och gummiförstärkning för stöttålighet. De är också hållbara: både MONARCH M7 och MONARCH M5 är vattentäta ner till 1 m i 10 minuter, och de är också imfria. De vrid- och skjutbara gummiögonmusslorna med fasta klicklägen gör det enkelt att hitta rätt ögonpunkt.

Trots att de är så kompakta och lätta kan både MONARCH M7 och MONARCH M5 monteras på stativ så att användarna får fria händer. Det är särskilt användbart när man behöver kunna hålla kikaren stilla under en längre tid, till exempel när man sitter i ett gömsle och hoppas på att få en glimt av den där sällsynta fågeln man har väntat på.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optiska prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffad teknisk expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.