14-09-2021

Nikon släpper NIKKOR Z 40mm f/2, ett kompakt och lätt objektiv med fast brännvidd för Nikon Z-systemet

Stockholm, Sverige, 14 september 2021: Det vackert uttrycksfulla NIKKOR Z 40mm f/2 är en superhjälte i vardagen: det är skarpt, ljusstarkt och tillräckligt litet för att kunna användas på ett diskret sätt och passar därför utmärkt för allt från vloggar till levande ögonblicksbilder.

* Produktens utseende kan skilja sig från bilden som visas ovan.

Det här ljusstarka standardobjektivet med fast brännvidd erbjuder en naturlig bildvinkel som är perfekt för spontana porträtt, intervjuer och instruktionsfilmer. Utan ett stort objektiv i ansiktet kan den du filmar eller fotograferar känna sig bekvämare, och objektivet är så litet och lätt att du dessutom kan använda det för att filma engagerande förstapersonsperspektiv.

Den breda Z-fattningen i kombination med objektivets breda maximala bländare på f/2 ger fantastisk prestanda i svagt ljus, vilket är perfekt för att fånga stämningen miljöer med svag belysning. Den rundade bländaröppningen med nio lameller ger en mjuk och naturlig bokeh. Det gör att både fotografer och filmare kan ta bilder och filma med mjukt suddiga, superhärliga bakgrunder som får motiven att framträda och stå i fokus.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead för Nikon Northern Europe, säger: ”Vi är glada över att få välkomna detta mångsidiga objektiv med fast brännvidd till det ständigt växande Nikon Z-systemet. Det här objektivet är en riktigt prisvärd väg in i Nikon Z-världen. Det är så kompakt och lätt att du alltid kan ha med det när du är på språng eller använda det som ett lätt andra objektiv.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 40mm f/2

Ljusstarkt standardobjektiv med fast brännvidd på f/2: 40 mm bildvinkel på fullformatskameror från Z-serien. 60 mm bildvinkel på en kamera i DX-format från Z-serien.
Naturtroget: objektivet ger både stillbilder och filmer med vackra detaljer, djup och färger.
Konstnärlig bokeh: det har aldrig varit enklare att sätta motivet i skarp fokus mot en vacker, mjukt suddig bakgrund.
Riktigt bra närbilder: ett minsta fokusavstånd på bara 0,29 m. Skärpan är utmärkt, även på nära håll.
Snabb och ljudlös autofokus: tack vare en ultratyst stegmotor och det extra ljuset som tas upp av Z-fattningen är fokuseringen snabb, exakt – och ljudlös.
Perfekt för film:  filmer kommer inte att förstöras av fokuseringsljud. Risken för svajig fokusering reduceras avsevärt så att du kan justera fokus utan att det påverkar bildvinkeln.
Ryms i fickan:  tillräckligt litet för att ha kvar på kameran eller stoppa i jackfickan.
Anpassningsbart: den ljudlösa inställningsringen kan användas för att ställa in fokus, bländare, exponeringskompensation eller ISO.
Skyddat: skyddat mot damm och vattendroppar.¹

¹ Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer och under alla förhållanden.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Dess innovativa optikteknik – från konsumentkameror till professionella kameror, objektiv till systemtillbehör – drivs av över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta utrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå.

Som visionär partner förenar företaget innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.