02-11-2022

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S PROFESSIONELLT SUPERTELEOBJEKTIV

Stockholm, Sverige, 2 november 2022: Idag utökar Nikon sitt utbud av professionella superteleobjektiv med NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Med inbyggd telekonverter och AF-prestanda på högsta nivå är detta superteleobjektiv med fast brännvidd ett kraftfullt val för fotografer som fotograferar sport eller vilda djur. Tack vare optikens höga prestanda är bildkvaliteten alltid enastående, oavsett om du fotograferar på 600 mm eller på 840 mm med den inbyggda 1,4× telekonvertern aktiverad.

Oavsett om man jobbar med snabb motorsport eller det oförutsägbara livet i naturen kan fotografer som jobbar i krävande situationer alltid utnyttja fördelarna med detta superteleobjektiv vid varje fotografering. Fokussystemet Silky Swift ger verkligt snabbt och otroligt tyst autofokus med exakt identifiering och följning av motiv. Och Nikons branschledande antireflekterande Meso-amorf-beläggning förhindrar ghost-effekter och linsöverstrålning även när man filmar scener med flera direkta ljuskällor i bilden. Den kraftfulla, inbyggda vibrationsreduceringen ger upp till 5,5 stegs kompensering för stabila bilder oavsett situation, medan de anpassningsbara kontrollerna innebär en exceptionell mångsidighet. Fotografer som behöver längre räckvidd kan aktivera den inbyggda telekonvertern direkt utan att behöva ändra sin fotograferingsposition eller ta bort blicken från sökaren.

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S är perfekt balanserat vid fotografering med eller utan stativ, med tyngdpunkten i mitten av stativfoten. Det gör det stabilt att använda och innebär att din hållning belastas mindre. Tuffa miljöer blir lätta att hantera tack vare det omfattande väderskyddet. Detta superteleobjektiv har dessutom en imponerande lätt konstruktion. Och dimensionerna är tillräckligt kompakta för att objektivet ska få plats i en kameraväska som uppfyller de flesta flygbolags krav på handbagage.

Dirk Jasper, produktchef för Nikon Europe, säger: ”Precis som sitt systerobjektiv (400mm f/2.8 TC VR S) har det professionella superteleobjektivet NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S fått Nikons mest avancerade optik och fokuseringsteknik, vilket ger oöverträffad prestanda. Det spelar ingen roll om du fotograferar på riktigt tuffa platser eller försöker fånga de mest oförutsägbara motiven – du får alltid din bild.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Inbyggd 1,4× telekonverter: En knapptryckning på objektivets högra sida är allt som krävs för att aktivera telekonvertern och förvandla detta 600 mm f/4-objektiv med fast brännvidd till ett 840 mm f/5,6-objektiv.
Orubblig AF: Kraften i autofokusen kommer från Nikons linjärmotor Silky Swift och en optisk ABS-omvandlare som känner av och kommunicerar objektivets exakta position.
Fantastiska detaljer: Du får enastående skärpa över hela bilden och mjuk och härlig bokeh, även när du fotograferar med vidöppen bländare.
Kraftfull inbyggd vibrationsreducering: Ger en fördel på 5,0 steg och om du använder en spegellös kamera från Nikon med stöd för synkroniserad VR får du en fördel på 5,5 steg.¹
Meso-amorf-beläggning: Förhindrar ghost-effekter och linsöverstrålning genom att ta bort infallande diagonalt och vertikalt ljus.
Tålig: Tätningar runt alla rörliga delar och objektivfästet håller damm och fukt borta. Nikons fluorskikt skyddar det främre elementet.²
Balanserad: Objektivets tyngdpunkt ligger i mitten av stativfoten för mer stabil användning och mindre belastning på hållningen.
Anpassningsbart: Funktioner kan tilldelas till Fn-ringen samt till Fn-knapparna, fokusringen och den ljudlösa inställningsringen. Fokusavstånd kan sparas till minnesinställningsknappen.
Ryms i handbagaget: Så kompakt och lätt att det får plats i en kameraväska som du kan ta med som handbagage hos de flesta flygbolag.
Kompatibilitet:  Stöd för användning av Z-TELEKONVERTER TC-1,4x OCH Z-TELEKONVERTER TC-2,0x.

¹ Baserat på CIPA-standarder. Objektivets inbyggda VR uppnår kompensering på 5,0 steg (eller 5,5 steg med synkroniserad VR) i NORMAL-läge. Det här värdet uppnås när objektivet sitter på en spegellös kamera med en bildsensor i 35 mm-filmstorlek.
² Objektivet är inte garanterat att vara damm- och droppskyddat i alla situationer och under alla förhållanden.

Kamerans firmware måste uppdateras till den senaste tillgängliga versionen innan du använder NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.