29-11-2022

NIKON SLÄPPER VERSION 1.3.0 AV FJÄRRFOTOGRAFERINGSSYSTEMET NX FIELD

Amsterdam, Nederländerna, 29 november 2022: Nikon har nöjet att kunna presentera NX Field version 1.3.0 av NX Field, den senaste uppdateringen av dess fjärrfotograferingssystem för professionella bildbyråer. Uppdateringen stödjer filminspelning på Z 9 – Nikons spegellösa kamera i fullformat/FX-format – och ger ännu bättre möjligheter för fjärrfotografering.

Exempelbilder från skärmen vid användning

Från och med version 1.3.0 blir det möjligt att använda en surfplatta för att konfigurera kamerainställningar, granska livevisning från flera kameror som är anslutna till NX Field samtidigt och utföra åtgärder som att starta och stoppa filminspelning på en enda skärm. Allt detta kan göras samtidigt som du spelar in film med Z 9. I version 1.3.0 av NX Field visas dessutom visningen från flera anslutna kameror i huvud- och sekundärvy. Därmed blir det enklare att utföra exakta åtgärder som fokusering och val av fokuspunkt. Arbetsflödet vid filminspelning blir alltså effektivare än vad som tidigare var möjligt för en enda fotograf, filmare eller ett mindre team.

Med de nya funktionerna kan huvudkameran få bättre kontroll över fjärrkamerorna. Anslutningen mellan fjärrkameror och FTP-servern visas i huvudkamerans sökare och livevisning, för ökad användbarhet, och statusen för de anslutna fjärrkamerorna visas också. Det snabba och säkra FTPS-protokollet stöds, och de bildtyper som kan laddas upp har utökats med alternativen ”JPEG” eller ”NEF (RAW) + JPEG”, beroende på nätverksförhållandena.

Nikon fortsätter att uppdatera NX Field för att stödja proffsfotografer och bildskapare som arbetar i frontlinjen med rapportering och fångar avgörande ögonblick.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor. Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.