09-11-2022

NIKON UTÖKAR SITT SPEGELLÖSA UTBUD MED EN NY UTGÅVA AV EN IKONISK KAMERA OCH ETT NYTT RETROINSPIRERAT OBJEKTIV

Amsterdam, Nederländerna, 9 november 2022: I dag lanserar Nikon två nya produkter i företagets ständigt växande utbud, och de nya produkterna hämtar inspiration från Nikons populära klassiska modeller. Nu presenteras den svarta versionen av den ikoniska kameran Nikon Z fc och objektivet NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) – ett kompakt och lätt objektiv med fast brännvidd som erbjuder både utmärkt bildkvalitet och mångsidighet. De båda nya produkterna kombinerar den tekniska innovation som är synonym med Nikons Z-serie med fantastisk retrodesign.

Z fc (svart utgåva)

Den spegellösa kameran Z fc var den första modellen i Z-serien som kombinerade en klassisk design med avancerad spegellös teknik – inte nog med att den var perfekt att ta stillbilder och spela in film, dessutom var ägarna stolta över att äga den. Efter den enorma framgången med förra årets silverutgåva kommer nu en efterfrågad Nikon Store-exklusiv svart utgåva som också återspeglar Nikons ambition att få ännu fler att upptäcka den tidlösa Z fc. Utöver detta lanseras sex nya färger för premiumexteriören som är tillgängliga exklusivt för den svarta utgåvan av Z fc – med totalt 12 olika färgvarianter kombinerat för silverutgåvan och den svarta utgåvan av Z fc.

NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

Med en lätt konstruktion och utmärkt optisk prestanda passar objektivet NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) perfekt för porträtt och andra stillbildsmotiv, och kommer att imponera på användarna oavsett vilken miljö det används i. Med en konstant maximal bländare på f/2 kan fotografer ta bilder med vackert rundad bokeh, och standardbrännvidden på 40 mm framhäver huvudmotivet.

Inspirationen till designen hos objektivet NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) kommer också från klassiska NIKKOR-objektiv som lanserades under samma period som systemkameran Nikon FM2 – modellen som designen hos Z fc baseras på. Med detta nya objektiv utökas alltså utbudet som passar retrodesignen hos Z fc.

Den kompakta storleken och låga vikten innebär att det inte bara ser bra ut, utan också är perfekt för dem som är på resande fot. Den snabba och exakta autofokusen och det damm- och droppskyddade objektivhuset gör också att det passar alla livsstilar och gör det ännu roligare att fotografera.

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

- Objektivet har en retrodesign som matchar Z fc, med inspiration från de klassiska NIKKOR-objektiven som lanserades under samma period som FM2.
- Den ljusstarka maximala bländaren på f/2 och en irisbländaröppning med nio lameller ger vackert rundad bokeh.
- Brännvidden på 40 mm erbjuder en standardbildvinkel som är perfekt för porträtt, ögonblicksbilder och en mängd andra olika motiv och miljöer.
- Brännvidden blir 60 mm när objektivet används med en kamera i storleken APS-C/DX-format.
- Kompakt och lätt med en total längd på ungefär 45,5 mm och en vikt på ungefär 170 g.
- Med ett minsta fokusavstånd på 0,29 m kan användarna komma nära motivet.
- Den nya stegmotorn (STM) ger snabb, exakt och tyst autofokus trots objektivets kompakta storlek.
- Objektivet är damm- och droppskyddat så att användarna kan vara säkra på att de kan ta det med sig överallt.
- Funktioner som bländare och exponeringskompensation kan styras med inställningsringen.
- Objektivet är utformat för filminspelning eftersom det är extremt tyst, effektivt motverkar svajig fokusering och har stabil exponering.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.