02-11-2022

NIKON LANSERAR HANDGREPPET MC-N10 MED FJÄRRKONTROLLER FÖR FILMARE

Stockholm, Sverige, 2 november 2022: Idag har Nikon nöjet att presentera handgreppet med fjärrkontroller MC-N10 – ett nytt tillbehör för filmare. Det lätta och pålitliga greppet är perfekt för alla typer av utrustning och används för att styra den spegellösa Nikon-kameran i filmriggen.¹

Oavsett om användaren filmar ensam eller i ett mindre team kan man snabbt komma åt alla viktiga filminställningar via de välbekanta knapparna på handgreppet MC-N10. De tillgängliga funktionerna omfattar de som vanligtvis styrs via kamerans bakre knappar och sådana inställningar som har tilldelats kamerans rattar eller Fn-knappar. Med ARRI-standardrosetten kan användaren snabbt byta position, och de klickfria rattarna på greppet gör att det är tyst på inspelningsplatsen.

Dirk Jasper, produktchef för Nikon Europe, säger: ”Det nya handgreppet ger helt nya möjligheter för filmare som jobbar med sparsamt med utrustning och små team. Den lätta och bekväma konstruktionen gör att du kan följa och panorera helt bekymmersfritt.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna – handgrepp med fjärrkontroller MC-N10

Handgrepp för film: Styr viktiga filmfunktioner direkt från handgreppet.
Lätt: Väger ungefär 310 g med två AA-batterier.
Mångsidigt: Med ARRI-standardrosetten är det enkelt att byta position snabbt. Med de klickfria rattarna kan du göra inställningar utan att störa inspelningen.
12 timmars drifttid: Filma under långa perioder med två AA-batterier.
Stabil anslutning: Handgreppet ansluts till en Nikon-kamera via USB-C, vilket ger pålitlig kontroll oavsett vilken plats som filmen spelas in på.

¹ Handgreppet med fjärrkontroller MC-N10 är vid lanseringen kompatibelt med Z 9, Z 7II och Z 6II. En uppgradering av firmware krävs för att använda handgreppet med Z 9.

 

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.