20-09-2022

RES ÖVERALLT MED NYA NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Stockholm, Sverige, 20 september 2022: Idag lanseras Nikons hittills lättaste zoomobjektiv med vidvinkel för spegellösa kameror i fullformat: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Det här ljusstarka zoomobjektivet med ultravidvinkel är perfekt för resor, evenemang och kreativa reportage och innebär att fotografer och filmare får större kreativa möjligheter – och mindre att bära på.

Från fantastiska landskap till närbilder som fyller hela bildytan. NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 passar användare som vill berätta olika visuella historier ur en unik synvinkel. Landskap eller stadsmiljöer. Vidsträckt himmel eller gatubilder. Arkitektur eller interiör. Med brännvidden på 17–28 mm kan fotograferna ta detaljerade vidvinkelbilder som rymmer allt de önskar – eller leka med proportionerna och överdriva perspektivet. Filmare kan låta tittarna komma direkt in i skeendet genom att börja med vida inledningsbilder, eller skapa en känsla av rymd i små utrymmen.

NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 är utformat för självsäker, kreativ vidvinkelfotografering och är både mångsidigt och lätt att använda. Den konstanta bländaren på f/2,8 lämpar sig utmärkt för att fotografera i det ljus som finns eller för att arbeta kreativt med slutartider – och objektivet ger en stor, vacker bokeh vid fotografering med helt öppen bländare. Användare som vill fånga dramatiska vidvinkelperspektiv har stor nytta av det minsta fokusavståndet på bara 0,19 m som ger skarpa och klara resultat på nära håll. Dessutom gör ringen till vidvinkelzoomen det bekvämt och stabilt att komponera bilderna. Och Nikons responsiva autofokus fokuserar snabbt på motiven, oavsett om de finns i förgrunden eller bakgrunden.

Zurab Kiknadze, produktchef för Nikon Europe, säger: ”Om du reser, fotograferar evenemang eller bara älskar att berätta historier har du full frihet att testa spännande kompositioner och dramatiska perspektiv med NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Det här zoomobjektivet med ultravidvinkel är gjort för att sitta kvar på kameran och följa med dig överallt, oavsett om du söker ny inspiration eller besöker bekanta platser på nytt och fotograferar dem i nya djärva vinklar.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Lätt 17–28 mm-zoomobjektiv med ultravidvinkel: Överlägsen skärpa och mindre distorsion – även när du fotograferar med ultravidvinkeldelen av brännviddsintervallet – 17 mm.
Kort närgräns: Ett minsta fokusavstånd på bara 0,19 m¹ ger skarpa resultat vid fotografering av motiv på korta avstånd.
Stor konstant bländare på f/2,8: Bibehåller en konsekvent exponering över zoomintervallet. Objektivet lämpar sig utmärkt för att fotografera i det ljus som finns – eller för att arbeta kreativt med slutartider och skärpedjup.
Stor och vacker bokeh: Den stora Z-fattningen, den stora bländaren på f/2,8 och den rundade bländaröppningen med nio lameller ger en bokeh med stora, mjuka sfärer och förstärkt bokeh vid fotografering på nära håll.
Även perfekt för film: Filmsekvenserna förstörs inte av fokuseringsljud. Svajig fokusering motverkas effektivt så att användarna smidigt kan förskjuta fokus och samtidigt behålla kompositionen.
Kontrollerat fokus: Autofokusen är snabb, smidig, tyst och exakt.
Enkelt att använda: Den anpassningsbara, tysta inställnings- och vidvinkelzoomringen är lätt att använda samtidigt som du tittar i sökaren.
Resklart: Lätt – väger bara 450 gram (ungefär) – och objektivet är tätat för att skydda mot damm och vattendroppar.²


¹ Vid zoomläget 17 mm.
² Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer och under alla förhållanden.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.