16-08-2022

NIKON IMPONERAR MED FYRA VINSTER PÅ EISA AWARD

Amsterdam, Nederländerna, 16 augusti 2022: Nikon är glada över att meddela att fyra av dess produkter har varit framgångsrika vid EISA Awards 2022–2023. Nikons flaggskepp, den spegellösa kameran Z 9, imponerade på domarna och utsågs till ”Camera of the Year”. NIKKOR-objektiven triumferade också, där NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S knep priset ”Telephoto Lens”, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S tog hem priset ”Professional Telephoto Lens” och NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S vann kategorin ”Macro Lens”.

Z 9 ses som banbrytande inom branschen och sägs vara ”den mest avancerade och kvalificerade kameran du kan köpa just nu”. Den har fått beröm för sin enastående bildkvalitet, sitt snabba autofokus och din 8K-videokapacitet. Samtidigt prisades NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S för sina ”kompakta mått, låga vikt och prisvärdhet”, vilket gör den till ett populärt val bland naturfotografer.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S erkändes som en av de första i sitt slag som har en inbyggd 1,4× telekonverter och för sin snabba autofokus – perfekt för sportfotografer. Medan NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S beskrevs som ett ”nästintill perfekt makroobjektiv” med sitt korta minsta fokusavstånd och STM-autofokus som fick den att stå ut i sin kategori.

Dessa fyra priser visar på Nikons fortsatta åtagande att skapa innovativ och branschledande utrustning som ger fotografer och filmfotografer möjlighet att testa sina gränser för vad som är möjligt i deras arbete.

EISA-kommentarer för Z 9, vinnare av priset ”Camera of the Year” 2022–2023

Nikon Z 9 är den mest avancerade och kvalificerade kameran du kan köpa just nu. Dess staplade 45,7 MP CMOS-sensor i fullformat och snabba EXPEED 7-processor ger enastående bildkvalitet och snabb bildhastighet på upp till 30 bps i JPEG, och 20 bps i RAW, i full upplösning. Det snabba autofokussystemet med Nikons avancerade 3D-följning låser enkelt på motiv i rörelse. För filmare erbjuder Z 9 ett brett spektrum av upplösningar och bildhastigheter på upp till 12-bitars RAW 8K/60 inbyggt. Med sitt format med dubbla grepp och stadig konstruktion är Z 9 ett banbrytande och kraftfullt verktyg.

EISA-kommentarer om priset till NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S: ”Telephoto Lens” 2022–2023

Ultratelefotoobjektiv förknippas vanligtvis med en enorm storlek, tung vikt och ett högt pris. Nikons nya 800 mm telefotoobjektiv är därför en trevlig överraskning, med sina kompakta mått, låga vikt och prisvärdhet. Nikon har uppnått detta genom ett Phase Fresnel-element, vilket gör att objektivets längd kan minskas rejält. Dessutom har flera linselement placerats för att flytta tyngdpunkten så den ligger nära kamerahuset, vilket gör fotografering utan stativ till en faktisk möjlighet. Trots den reducerade storleken ger den ändå enastående bildkvalitet, vilket gör att det här nya telefotoobjektivet kommer att bli en bästsäljare bland naturfotografer.

EISA-kommentarer om priset till NIKKOR Z 400mm f/2.8 VR S: ”Professional Telephoto Lens”

Ett 400 mm f/2.8-objektiv är branschstandard för sportfotografering och används ofta med en telekonverter. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S är den första av sin typ att ha en inbyggd 1,4× telekonverter, som aktiveras med ett smidigt placerat reglage. Det ger fotografer möjlighet att snabbt öka brännvidden till 560 mm. Trots detta är objektivet 20 % lättare än föregångaren med F-fattning. Som man kan förvänta sig av ett objektiv som är utformat för professionell användning erbjuder det här mångsidiga telefotoobjektivet hög konstruktionskvalitet, snabbt autofokus och utmärkt optisk prestanda.

EISA-kommentarer om priset till NIKKOR Z 105mm f/2.8 VR S: ”Macro Lens” 2022–2023

Det här är ett nästintill perfekt makroobjektiv. Med en helt ny optisk design är den betydligt skarpare än motsvarande modell med F-fattning. Prestandan är redan enastående vid maximal bländare, det finns inga förvrängningar och vinjettering är nästintill omöjlig att upptäcka. Fokuseringen är snabb tack vare dubbla STM-autofokusmotorer som flyttar två grupper av objektiv, och 4,5 steg av vibrationsreducering gör det enkelt att fotografera utan stativ. Objektivet erbjuder ett kort minsta fokusavstånd på 0,29 meter och har en gränsväljare för att minska arbetsområdet till högst 0,5 meter. Slutligen är objektivet vädertåligt för användning i dåliga väderförhållanden.

Varje år hyllar EISA Awards nya produkter som kombinerar den mest avancerade tekniken och önskvärda funktioner med klassledande prestanda. EISA Awards sträcker sig från de mest prisvärda högvärdesprodukterna till de mest framåtsträvande uttryck av modern konsumentelektronik. Priskategorierna ändras från år till år och speglar utvecklingen av produktdesign och anslutningsbarhet, men varje EISA-prisvinnare fortsätter vara den allra bästa i sin klass.

Mer information finns på EISA:s webbplats: https://www.eisa.eu/

Om Nikon Europe

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda. Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande.