11-08-2022

Nikon, CIWEM, WaterBear och ARUP presenterar domarpanelen för Environmental Photographer of the Year 2022

Amsterdam, Nederländerna, 11 augusti 2022: Nikon, tillsammans med välgörenhetsorganisationen för vatten- och miljöhantering CIWEM, WaterBear, den kostnadsfria strömningsplattformen som är dedikerad till vår planets framtid, och ARUP, som erbjuder professionella tjänster inom hållbar utveckling, är stolta över att presentera årets domarpanel för tävlingen Environmental Photographer Of The Year 2022. Panelen består av en imponerande uppställning experter inom fotografering, klimaträttvisa och miljöaktivism.

Juryn har noggrant handplockats för att säkerställa en panel med olika prisbelönta domare, som kommer att arbeta tillsammans för att granska bidragen och välja ut de vinnande bilderna. Juryn består av: naturvårdsfotografen Daisy Gilardini från Schweiz, djurlivsfotografen och aktivisten Roie Galitz från Israel, dokumentärfotografen och den visuella berättaren Rehab Eldalil från Egypten, fotojournalisten Victor Moriyama från Brasilien och fotoredigeraren Wacera Njagi från Kenya.

Tävlingen Environmental Photographer Of The Year 2022 är nu inne på sitt 15:e år och visar upp några av världens mest inspirerande miljöfotografier. Den årliga tävlingen utgör en internationell plattform för att öka medvetenheten kring de miljöproblem som vår planet utsätts för.

Vi presenterar det här årets panel av prisbelönta domare:

  ● Daisy Gilardini, fotograf: Daisy är en naturvårdsfotograf som specialiserar sig på polarområdena, i synnerhet det antarktiska djurlivet och nordamerikanska björnar. Daisys bilder har publicerats internationellt i ledande tidningar som National Geographic, BBC Wildlife, Canadian Geographic, Nature’s Best and Outdoor Photography och många fler. Hennes bilder har använts av högprofilerade icke-statliga organisationer som Greenpeace och World Wildlife Fund, bland andra. Sedan 2018 har hon varit fotograf i residens hos Canadian Geographic och har nominerats till Greenpeace Antarctic Ambassador och är även ambassadör för Nikon Europe.
  ● Roie Galitz, fotograf: Roie är en världsberömd djurlivsfotograf, miljödiplomat, entreprenör och föreläsare. Roies passion finns i naturen, där han fotograferar utrotningshotade vilda djur och livsmiljöer, men det har också gjort honom mer medveten om naturens utsatthet allt eftersom de mänskliga aktiviteterna ökar sin påverkan. Roie är ambassadör för Nikon Europe och Greenpeace, har haft tre föreläsningar på TED talks och varit huvudtalare vid många evenemang världen över. Som entreprenör har Roie grundat flera företag med kärlek för fotografering, kreation och vår fantastiska värld, inklusive en fotograferingsskola med över 30 000 utexaminerade och ett fotoreseföretag med ett dussin expeditioner varje år.
  ● Rehab Eldalil, fotograf: Rehab är en prisbelönt dokumentärfotograf och visuell berättare baserad i Kairo. Hennes arbete fokuserar på det breda temat av identitet utforskat via deltagarbaserade, kreativa övningar. Hennes långsiktiga projekt The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken valdes ut som bidrag för PHmuseum Women Grant 2021, 6Mois Photojournalism award 2021, Philip Jones awards 2021, Marilyn Stafford award 2021 och Catchlight fellowship 2020. Senast fick Rehab priset FotoEvidence W Award 2022 för att publicera hennes projekt i bokform, World Press Photo Regional Award 2022 och Premi Mediterrani Albert Camus 2022.
  ● Victor Moriyama, fotojournalist: Victor är en brasiliansk fotojournalist baserad i São Paulo, med Sydamerika och regnskogen i Amazonas som arbetsområde. Hans arbete dokumenterar våldsprocesserna som är rådande i sociala och miljömässiga relationer i Brasilien. Återkommande teman är jordbrukskonflikter, avskogning och bevarande av tropiska skogar och deras biologiska mångfald, folkmord på ursprungsbefolkningar och de accelererande klimatförändringarna. Bekymrad över bristen på djupgående rapporter om konflikter i Amazonas skapade Victor 2019 projektet @historiasamazonicas, ett community med latinamerikanska fotografer som ville dokumentera samtida processer som ägde rum i Amazonas och på så sätt definiera nutiden. Hans idé är att öka kunskapen i världen och engagera det globala samhället i problemen inom världens största tropiska skogar. Victor bidrar regelbundet med bilder till New York Times, från Amazonas och Latinamerika.
  ● Wacera Njagi, fotoredigerare: Wacera, som är baserad i Nairobi, är en fotoredigerare på Everyday Africa. Hennes arbete blandar praktisk design för foto, konstinriktning och medieprojekthantering, där hon använder olika kommunikationsmedel, designdiscipliner och forskningstekniker. Wacera har samarbetat med berättande team hos organisationen World Press Photo, Black Women Photographers, Code For Africa, ICRC och många fler. Genom sin roll på Everyday Africa strävar Wacera efter att göra berättelser som förmedlar en mer korrekt syn på vardagslivet i Afrika än vad som vanligtvis visas i media.

Tävlingen Environmental Photographer Of The Year 2022 är för närvarande öppen för bidrag från både proffs- och amatörfotografer och det är kostnadsfritt att delta för alla åldrar. Deltagarna tävlar om kontantpriser och priser i sex olika kategorier, inklusive det främsta priset The Environmental Photographer Of The Year 2022. Kategorierna omfattar Environmental Photographer Of The Year, Young Environmental Photographer Of The Year, Vision of the Future, Recovering Nature, Keeping 1.5 Alive och Adapting for Tomorrow. Mer information om årets kategorier finns på www.epoty.org/categories-prizes/.

Det här året har man även tillsatt en etikpanel som syftar till att öka ansvarsskyldigheten och transparensen vid fotovalen. Panelen, som består av etikexperter inom journalistik och fotografering, ger feedback och vägledning till årets tävlingsregler för att ge stöd åt deltagande fotografer med frågor om medgivande, tillstånd och etisk representation av människor och vilda djur. Mer information om panelen, som kommer att assistera med fotogranskning under 2022 års urvalsprocess, finns på www.epoty.org/ethics-panel/.

Om du vill veta mer, delta och läsa den fullständiga informationen om tävlingsreglerna och priserna för Environmental Photographer Of The Year kan du besöka www.epoty.org. Du kan delta fram till och med 31 augusti 2022 och vinnarna presenteras i slutet på november.

Om Nikon Europe

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda. Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com.

Om CIWEM

CIWEM (den kungligt godkända institutionen för vatten- och miljöhantering) är en fristående verksamhet och en registrerad välgörenhetsorganisation godkänd enligt kungliga stadgar som verkar internationellt för att främja vatten- och miljöhantering. CIWEM representerar en gemenskap med 30 000 yrkesverksamma med en gemensam vision om en säker och hållbar värld. Om du vill veta mer kan du besöka www.ciwem.org.

Om WaterBear

WaterBear är en banbrytande strömningsplattform med såväl prisbelönta dokumentärer som originalinnehåll, med fokus på allt från biologisk mångfald, samhällen, klimatinsatser till hållbart mode. WaterBears medlemmar kan strömma video när som helst, på alla enheter, helt kostnadsfritt. Dessutom har de möjlighet att direkt stödja icke-statliga organisationer över hela världen och bidra till en bättre värld för vår ömtåliga planet. Om du vill ha mer information om WaterBear och registrera dig besöker du: www.waterbear.com.

Om Arup

Arup arbetar med hållbar utveckling och är en grupp av rådgivare och experter från 140 länder. Det grundades för att vara både humant och framstående, där vi samarbetar med våra kunder och samarbetspartner med hjälp av fantasi, teknologi och det nödvändiga i att skapa en bättre värld. Mer information finns på www.arup.com.