19-07-2022

Nikon samarbetar med CIWEM och WaterBear om Environmental Photographer of the Year 2022

Amsterdam, Nederländerna – 19 juli 2022: Nikon är stolta över att presentera sitt samarbete med CIWEM, välgörenhetsorganisationen för vatten- och miljöhantering, och den kostnadsfria strömningsplattformen för vår planets framtid, WaterBear, för att hitta 2022 års Environmental Photographer of the Year. Den årliga prisutdelningen som genomförs för femtonde året uppmärksammar det mest inspirerande inom miljöfotografering och är en internationell plattform för att öka medvetenheten om de miljöproblem som vår planet står inför.


Tävlingen som pågår till och med 31 augusti 2022 är kostnadsfri att delta i och fotografer i alla åldrar är välkomna. Såväl proffs som amatörfotografer från hela världen uppmuntras att skicka in sina mest visionära, gripande och fängslande miljöfotografier.

Vinnaren av Environmental Photographer of the Year får 5 000 GBP i prispengar, blir intervjuad i CIWEM:s tidning The Environment, får en profil på WaterBears webbplats och uppmärksammas dessutom på Nikon Europes webbplats.

Nikon-utmärkelsen Young Environmental Photographer of the Year visar det bästa inom miljöfotografering genom perspektivet hos fotografer som är 21 år eller yngre. Vinnaren får en spegellös kamera i Z-serien och två valfria NIKKOR Z-objektiv.

Årets tävling har dessutom fyra prisutdelningskategorier där deltagarna tävlar om prispengar på 1 000 GBP enligt följande:

  ● Utmärkelsen ”Vision of the Future” för inspirerande eller tankeväckande tolkningar av vår miljö i framtiden, ur fotografens perspektiv.
  ● Utmärkelsen ”Recovering Nature” för bilder som visar naturens förmåga att återhämta sig och för exempel på innovativa naturbaserade lösningar och miljöinitiativ som räddar naturen från att gå förlorad.
  ● Utmärkelsen ”Keeping 1.5 Alive” för åtgärdsinriktad fotografering med fokus på vikten av att förhindra global uppvärmning.
  ● Utmärkelsen ”Adapting for Tomorrow” för bilder som visar hur samhällen och naturen hittar sätt att leva med effekterna av vår föränderliga miljö.

Stefan Maier, marknadsföringschef på Nikon Europe, säger så här: Det har länge varit centralt för vårt syfte att ge fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision och belysa det som är svårt att säga. Nikon har varit kärnan i många av de viktigaste historierna som berättats under det senaste århundradet, och eftersom klimatförändringarna och skyddet av vår miljö är en av vår tids viktigaste historier är vi stolta över att stödja den här fantastiska utmärkelsen tillsammans med CIWEM och WaterBear”.

Terry Fuller, vd för CIWEM, säger: Det är viktigt att visa upp det djupgående sambandet mellan utveckling, minskad fattigdom, jämlikhet, säkerhet och klimatåtgärder och de aldrig tidigare skådade insatser som krävs över hela samhället för att ta itu med vår tids viktigaste frågor. Det finns inget kraftfullare sätt att göra detta genom det universella språk som fotografering är. CIWEM vill se till att 2022 års EPOTY-tävlingen utmanar och inspirerar både de som fotograferas och de som fotograferar. 

Sam Sutaria, strategi- och utvecklingschef för WaterBear: “WaterBear är stolta över att samarbeta med CIWEM och Nikon Europe för andra året för att sätta ytterligare fokus på miljön ur begåvade fotografers perspektiv. Fotobranschen har förändrats mycket under de senaste tio åren, men att berätta en bra historia är fortfarande det viktigaste man kan göra med ett vinnande fotografi som väcker publikens engagemang över hela världen.” 

Om du vill läsa mer och delta i tävlingen besöker du www.epoty.org. Du kan delta fram till och med 31 augusti 2022 och vinnarna presenteras 24 november 2022.

Om du vill ha mer information kan du kontakta: epoty@newsfeedpr.co.uk

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är globalt erkänt för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda. Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Mer information om Nikons prisbelönta produkter finns på www.europe-nikon.com.

Om CIWEM

CIWEM (Den kungligt godkända institutionen för vatten- och miljöhantering) är en fristående verksamhet och en registrerad välgörenhetsorganisation godkänd enligt kungliga stadgar som verkar internationellt för att främja vatten- och miljöhantering. CIWEM representerar en gemenskap med 30 000 yrkesverksamma med en gemensam vision om en säker och hållbar värld. Om du vill veta mer kan du besöka www.ciwem.org.

Om WaterBear

WaterBear är en banbrytande strömningsplattform med såväl prisbelönta dokumentärer som originalinnehåll, med fokus på allt från biologisk mångfald, samhällen, klimatinsatser till hållbart mode. WaterBears medlemmar kan strömma video när som helst, på alla enheter, helt kostnadsfritt. Dessutom har de möjlighet att direkt stödja icke-statliga organisationer över hela världen och bidra till en bättre värld för vår ömtåliga planet. Om du vill ha mer information om WaterBear och registrera dig besöker du: www.waterbear.com.