29-06-2022

NÅ LÄNGRE MED NYA NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Stockholm, Sverige, 29 juni 2022: I dag har Nikon nöjet att presentera ett nytt superteleobjektiv med fast brännvidd, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Objektivet är utformat för att vara så enkelt som möjligt att ta med sig, och användarna får såväl en brännvidd på 400 mm som S-seriens imponerande bildkvalitet i ett lätt, resevänligt paket.

Vilda djur, sport, snabb action, porträtt på håll. Med sin långa räckvidd, fantastiska upplösning och bekväma hantering ger detta tuffa men ändå kompakta och lätta superteleobjektiv i S-serien användarna så många möjligheter. Vikten på bara (ca) 1 245 g och totallängden på bara 234,5 mm placerar NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S i en klass för sig när det gäller bärbarhet. Fotografer kan till och med ha objektivet fäst vid sin kamera när de går runt – vilket gör det lättare att ta sig till de bästa utsiktspunkterna.

Oavsett om det gäller stillbilder eller film ger den enastående upplösningsförmågan bilder med vacker bokeh, färg, kontrast och klarhet. Nikons kraftfulla optiska inbyggda VR i objektivet ger stabila bilder, och synkroniserad VR tillåter upp till 6 kompenseringsstopp när objektivet kombineras med Z 9. Den maximala bländaren på f/4,5 ger många möjligheter att arbeta kreativt med det ljus som finns tillgängligt och AF-prestandan är snabb, exakt och oerhört tyst. Dessutom har objektivet stöd för användning av Z-telekonvertrar, som kan utöka räckvidden till 560 mm eller 800 mm.

Den balanserade designen innebär att objektivets tyngdpunkt ligger närmare kamerahuset, vilket gör det lättare att följa, panorera och stoppa smidigt. Fotograferna kan också hålla objektivet på ett bekvämt sätt när de fotograferar utan stativ och snabbare komma på plats för att fånga ögonblick som snabbt försvinner. Reglagen är helt anpassningsbara, och både objektivet och kameran drar nytta av det avancerade väderskyddet.

Zurab Kiknadze, produktchef för Nikon Europe, säger: ”Med det här spännande nya 400 mm-objektivet blir supertelefoto smidigt och responsivt på en helt ny nivå. Oavsett vad du fotograferar innebär nivån av balans och hantering att ingen bild är utom räckhåll för dig. Dessutom kommer du inte att känna dig nedtyngd om du vandrar långa sträckor för att hitta den bästa platsen – eller motivet.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Superkompakt superteleobjektiv: Brännvidd på 400 mm. Väger bara 1 245 g (ca), med en total längd på bara 234,5 mm.
Perfekt balanserat: Objektivets tyngdpunkt ligger närmare kamerahuset, vilket gör det lättare att följa, panorera och stoppa smidigt.
Maximal bländare på f/4,5: Med vacker bokeh och dramatiskt skärpedjup kan du isolera motiv från röriga bakgrunder. Det blir enkelt att frysa snabba rörelser.
Optik med hög prestanda: Nikons nanokristallbeläggning minimerar ghost-effekter och linsöverstrålning. Super ED-, ED- och SR-glas motverkar kromatisk aberration från mitten ända ut till bildens kant.
Snabb och tyst fokusering: Autofokusen är snabb, exakt och oerhört tyst. Följningen är smidig oavsett om du fotograferar rallykörning eller fåglar och vilda djur.
Imponerande stabilitet: Nikons kraftfulla och optiska inbyggda VR i objektivet ger dig en fördel på 5,5 steg.¹ Vid användning tillsammans med Z 9 ger funktionen synkroniserad VR upp till 6,0 stegs kompensering.²
Anpassningsbara reglage: Du kan tilldela funktioner till de behändigt placerade L-Fn-knapparna och den ljudlösa inställningsringen. Använd minnesinställningsknappen för att spara fokusavstånd.³
Avancerat väderskydd: Väderskydd och en gummipackning håller damm, smuts och fukt borta från alla rörliga delar. Nikons fluorskikt gör det enkelt att torka av det främre linselementet.⁴
Kompatibel med telekonverter: Räckvidden kan utökas till 560 mm med en Z-TELEKONVERTER TC-1,4x eller till 800 mm med en Z-TELEKONVERTER TC-2,0x.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.

¹ Baserat på CIPA-standarder: i NORMAL-läget uppnås 5,5 stegs kompensering när objektivet sitter på en spegellös kamera utrustad med en bildsensor i 35 mm-filmstorlek.
² 6,0 stegs kompensering uppnås när objektivet används tillsammans med Z 9 och synkroniserad VR är aktiverat.
³ Minnesinställningsknappen kan aktiveras efter en firmwareuppdatering.
⁴ Vi garanterar inte att objektivet är damm- och droppskyddat i alla situationer eller förhållanden.