29-06-2022

NU LANSERAS NIKONS BÄSTA VLOGGKAMERA NÅGONSIN – Z 30

Stockholm, Sverige, 29 juni 2022: I dag har Nikon nöjet att presentera en vloggkamera på en helt ny nivå: Nikon Z 30. Den spegellösa kameran Z 30 är kompakt, kraftfull och oerhört enkel att använda. Den passar alla som vill gå vidare från sin smartphone och skapa snyggare vloggar med bra ljud – och samtidigt kunna lägga upp fantastiskt detaljerade stillbilder som drar blickarna till sig.

Från unboxing av produkter till matlagning, resor eller parkour – Z 30 gör det enkelt att skapa professionella vloggar med samma klarhet, skärpedjup och klara ljud som man förväntar sig av vloggare och streamare i toppklass. Kamerans bildsensor i DX-format (som är mycket större än bildsensorn på en smartphone) gör det möjligt att spela in skarp och utsökt detaljerad film som helt enkelt inte är möjlig att få med en smartphone. Vloggare kan filma oavbrutet i 125 minuter1 vilket ger gott om utrymme för långa tagningar, och aktiv AF är tillgängligt under inspelningen. Z 30 använder hela bredden på kamerans stora sensor för att ge dig 100 % synfält (ungefär) – och ljudkvaliteten blir fantastisk när du spelar in med kamerans inbyggda stereomikrofon eller en extern mikrofon.

Det har aldrig varit enklare att skapa innehåll som är redo för publicering direkt från kameran, och det finns inga gränser för vilka historier som kan berättas med Z 30 – och med Nikons snabbt växande utbud av NIKKOR Z-objektiv. Den vinklade pekskärmen gör det enkelt att fotografera ur alla vinklar, och ett rejält grepp möjliggör stabil fotografering utan stativ, även när du håller kameran på armlängds avstånd. För att förändra utseendet på en vlogg är det bara att byta objektiv, och Z 30 är fullmatad med avancerade automatiska funktioner som gör det enkelt att ha full kontroll över den kreativa processen. Hur vloggarna än vill utveckla sitt innehåll ger Z 30 dem utrymme att förverkliga sina idéer.

Zurab Kiknadze, produktchef för Nikon Europe, säger: ”Vi är verkligen glada över att välkomna den yngsta medlemmen i Nikon Z-familjen. Den här kompakta men ändå kraftfulla vloggkameran är ett stort steg upp från en smartphone. Användarna får inte bara en mycket större bildsensor – vilket är avgörande för att spela in filmsekvenser som sticker ut – utan de får också friheten att vidareutveckla kamerautrustningen när de blir mer erfarna eller vill skapa nya typer av innehåll.”

Sammanfattning av de viktigaste funktionerna: Nikon Z 30

Vloggar på en helt ny nivå: Filma oavbrutet i upp till 125 minuter¹. Skapa fängslande timelapse-filmer eller mjuk slow motion i Full HD (120p) som dina följare kommer att älska.
Bildkvalitet som sticker ut: Den stora CMOS-sensorn i DX-format med 20,9 megapixlar ger filmer och stillbilder med utsökta detaljer. Nikons elektroniska vibrationsreducering håller filmsekvenserna snygga och stabila.
Klart och tydligt ljud: Spela in fantastiskt ljud via den känsliga inbyggda stereomikrofonen – eller en valfri extern mikrofon. Få kontroll över omgivningen med den inbyggda funktionen för att reducera vindbrus.
Vinklingsbar pekskärm: Gör det enkelt att spela in vloggar i förstapersonsperspektiv eller ta selfies.
AF-läge för film: Underlättar fokuseringen med hjälp av aktiv AF. Perfekt vid actiontagningar eller vloggar i rörelse med förstapersonsperspektiv i rörelse.
Självporträttsläge: Vrid monitorn så att den är riktad framåt så rensar kameran omedelbart skärmen för en ostörd porträttvy.
Ögon- och djuravkännande AF: Tillgängligt för såväl stillbilder som filmer. Håller kvar fokus på människors, hundars och katters ögon, även om de tillfälligt vänder sig bort från kameran.
11 bps: Snabb serietagning av stillbilder med full AF/AE som låter användarna ta Insta-perfekta bilder just när det händer.
Smidig inspelning: Filminspelningsknappen sitter ovanpå kameran för enkel åtkomst från alla håll, och det går att spara separata inställningar för filmer och stillbilder – och snabbt byta mellan inställningarna efter behov.
Creative Picture Controls: 20 filter direkt i kameran för filmer och stillbilder. Alla kan anpassas och visas i realtid när du fotograferar.
Enkelt att ansluta och dela bilder: Bluetooth och Wi-Fi gör det enkelt att ansluta nästan var som helst. Med Nikons SnapBridge-app kan användarna överföra filmer och stillbilder till sin smarta enhet.
Medföljande USB-C-kabel: Anslut kabeln för att förse Z 30 med konstant ström: liveströmma en vlogg och ladda kamerans batteri samtidigt.
Utbytbara objektiv: Du kan använda alla NIKKOR Z-objektiv – eller montera Nikons fattningsadapter FTZ II (tillval) och få tillgång till alla objektiv med F-fattning för Nikons D-SLR-kameror.
Tillbehör för vlogging: Kompatibel med ett stort sortiment av populära vloggtillbehör från tredje part. Användarna kan även köpa specialutformade vloggningskit från Nikon, med all utrustning de behöver för att ta sina vloggar till nästa nivå.


¹ Vid Full HD/24p/25p i 25℃. Kamerans förmåga att alltid uppnå hela 125 minuter är beroende av faktorer som batteriets drifttid och temperaturen inuti kameran. Vid 4K UHD är det möjligt att filma i ca 35 minuter.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.