16-05-2022

NIKON TILLDELAS FEM RED DOT AWARDS INKLUSIVE ”BEST OF THE BEST” FÖR Z 9

Amsterdam, Nederländerna, 16 maj 2022: Idag kan Nikon Europe stolt meddela att fem produkter har belönats med utmärkelsen ”Red Dot Award: Product Design 2022”. Det var ett mycket framgångsrikt år för Nikon och företagets spegellösa flaggskeppskamera i fullformat, Nikon Z 9, kröntes till ”Best of the Best”. Nikon belönades även för andra produkter som den vackert designade Nikon Z fc och mikroobjektivet NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S med medeltelefotozoom.

Produkter från 60 länder var nominerade i den världsledande designtävlingen, och bedömdes sedan av en panel bestående av ansedda designspecialister från hela världen. Designens innovation, funktion, ergonomi och hållbarhet bedömdes under hela överläggningen innan vinnarna tillkännagavs.

De vinnande produkterna kommer att visas upp senare i år på en exklusiv utställning på Red Dot Design Museum i den tyska staden Essen.

Nikons produkter som tilldelats ”Red Dot Award: Product Design 2022” är de följande:

NIKON Z 9, VINNARE AV UTMÄRKELSEN ”BEST OF THE BEST”

Z 9 är Nikons mest avancerade flaggskeppskamera någonsin. Z 9 är utformad för banbrytande bilder och filmer och passar utmärkt för professionell fotografering av vilda djur och sport samt för fotojournalister, med överlägsen elektronisk sökare, autofokus, användbarhet och robusthet. Med den enorma kraften i Z 9 kan användarna spela in film i oslagbara 8K 24p till 60p och 4K 24p till 120p och skapa timelapse-filmer i kameran, så att användarna kan uttrycka hela sin kreativitet.

NIKON Z FC

Den unika, snygga och kraftfulla spegellösa kameran Nikon Z fc är konstruerad för perfektion och kombinerar en fantastisk retrodesign med banbrytande teknik. Nikon Z fc bygger på Nikons arv och enastående innovationshistoria och är inspirerad av den legendariska systemkameran FM2 från 1982. Den kombinerar en autentisk stil med höga prestanda, och de avancerade funktionerna garanterar att såväl erfarna som hobbyfotografer imponerar med sina fotografier genom att förvandla vardagens stunder till spektakulära bilder. 

MIKROOBJEKTIVET NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S MED MEDELTELEFOTOZOOM

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S är ett professionellt makroobjektiv i S-serien som kan fånga fantastiska detaljer med banbrytande djup och skärpa. Objektivet är optimerat för makrofotografering i bilder och filmer, och dess bildvinkel med medellångt telefoto gör det dessutom till ett utmärkt objektiv för detaljerade porträtt, med fantastisk skärpa, kontrast och även bokeh. 

SUPERTELEOBJEKTIVET NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S MED FAST BRÄNNVIDD

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S garanterar enastående och realistiska bilder med vacker bokeh och hög upplösning. Med en inbyggd telekonverter på 1,4× och en ny beläggning som ger den högsta antireflexprestandan i NIKKOR:s historia, hjälper NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S professionella fotografer att uttrycka sin kreativitet till fullo.

DET RÄTTVÄNDA MIKROSKOPET ECLIPSE SI

Det rättvända mikroskopet ECLIPSE Si har en mängd intelligenta tidsbesparande funktioner, ett automatiskt avstängningsläge och en ergonomisk design för att minska den fysiska belastningen som orsakas av långvarig användning av mikroskop. Genom funktionerna för fjärrbilddelning är ECLIPSE Si dessutom idealiskt för virtuella konsult- och undervisningsändamål.

Red Dot Design Award är en världsledande tävling som hyllar det bästa inom design och affärer, och har delats ut i 67 år. Besök webbplatsen för mer information https://www.red-dot.org/

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.
Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.