14-04-2022

Nikon utvecklar MC-N10, ett handgrepp med fjärrkontroller för Nikons Z-kameror

Stockholm, Sverige, 14 april 2022: Nikon är glada över att presentera utvecklingen av MC-N10, ett handgrepp med fjärrkontroller för spegellösa kameror med Nikons Z-fattning.

Handgreppet MC-N10 är ett tillbehör som gör det möjligt att via en kabelanslutning fjärrstyra de spegellösa Nikon Z-kamerorna. Handgreppet kan användas för att styra olika funktioner hos kameran vilket ökar effektiviteten när man är ett litet team som ska spela in film, och som även ger fler möjligheter generellt. Handgreppet kan också användas för stillbilder.

Nikon fortsätter att bidra till fotografins tekniska utveckling och vill på så sätt ge fotografer större möjligheter att uttrycka sig med såväl filmer som stillbilder.

Om Nikon

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.
Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.
Som visionär partner förenar Nikon innehållsskapare på alla nivåer genom dess engagerade community, oöverträffade tekniska expertis och tillgång till utbildningsresurser via initiativ som Nikon School.